Bijgewerkt: 1 oktober 2023

Hogere vergoeding voor Amstelveense minimagezinnen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-11-2022

Amstelveense minimagezinnen krijgen vanaf 1 januari 2023 een hogere vergoeding zodat hun kinderen mee kunnen doen met sport of culturele activiteiten. 'We verhogen het bedrag van 250,- naar 375,- euro' - zegt Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn.

'We zagen dat de oude vergoeding niet meer toereikend was. Door het bedrag te verhogen komt er meer ruimte voor jongeren om te kiezen. Met de verhoging geeft het College van B en W uitvoering aan een motie uit de gemeenteraad' -aldus zegt Van Ballegooijen.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2022)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn van Amstelveen

Ook ruimere reiskostenvergoeding jongeren. De gemeente verruimt tevens de vergoeding voor zogenoemde ‘onvermijdelijke bijzondere noodzakelijke reiskosten’ voor jongeren. Het gaat om noodzakelijk familiebezoek, zoals een omgangsregeling in een pleeggezinsituatie, of om leerlingen die op school zitten buiten de gemeentegrens.

Aanvankelijk vergoedde de gemeente de eerste twee reiszones niet. 'Maar voor Amstelveners met een krap budget was de regeling niet voldoende. Daarom vergoeden we nu de volledige kosten voor de reis naar school en noodzakelijk familiebezoek. Dat vermindert geldstress in het huishouden' - zegt Van Ballegooijen. Reiskosten die worden gemaakt vanwege een medische behandeling werden al volledig vergoed. Lees meer over: Voorzieningen minima

Minima? De groep mensen met de laagste inkomens. Voor veel huishoudens is hun inkomen uit werk of uitkering niet genoeg om van rond te komen. Zonder toeslagen, heffingskortingen en aanvullingen van de gemeente zouden ze niet al hun rekeningen kunnen betalen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.