Bijgewerkt: 6 december 2022

Holland Boulevard geopend in de vertrekhal op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: NEXT architects
09-09-2017

Donderdag 7 september 2017 opende de nieuwe Holland Boulevard en het Rijksmuseum op Schiphol. NEXT architects heeft met deze internationale vertrekhal een uniek gebied ontworpen, waar het commerciële aanbod samenkomt met kunst en cultuur. De Holland Boulevard laat passagiers Nederland beleven: naast karakteristieke Hollandse zitkamers, kunnen zij kennismaken met het NEMO Science Center, de Airport Library en het unieke glazen paviljoen van het Rijksmuseum. Ook maakten Nederlandse ontwerpers Florentijn Hofman en Samira Boon werk speciaal voor het gebied. 'De Holland Boulevard moet een visitekaartje zijn voor de dingen, waar we als Nederland trots op zijn' zegt Bart Reuser, partner NEXT architects.

Foto Amstelveen
(Foto NEXT-architects - 2017)

Fotocollage van de Holland Boulevard op Schiphol


HOLLAND BOULEVARD. Het Nederlandse polderlandschap diende als inspiratie voor dit uitgestrekte gebied van 5.000 m². Het bestaat uit verschillende ‘Hollandse zitkamers’ die ieder een eigen sfeer en ambiance hebben. De strakke indeling van het Hollandse landschap geeft enerzijds reizigers met weinig tijd snel overzicht; anderzijds kunnen reizigers die langer verblijven meanderen door het landschap en de verschillende plekken rustig ontdekken. Zo wordt een verblijf op de Holland Boulevard een spannende beleving, of een tijdelijk rustoord.

RIJKSMUSEUM SCHIPHOL. Het Rijksmuseum Schiphol vormt het hoogtepunt van de Holland Boulevard: een modern en innovatief kader voor de meesterwerken die het museum op Schiphol toont. Extra uitdagend waren de gebogen wanden, opgebouwd uit 10.000 glazen stroken van 7 cm die zij aan zij aan elkaar zijn gelijmd. 'Deze glasconstructie is van een unieke samenstelling, die bovendien volledig circulair is opgebouwd, alle delen zijn uitneembaar,' zegt Martin Weerheim, projectleider bij Saint-Gobain Glassolutions, die de U-vormige wanden van het museum maakte. 'De semi-transparantie die zo ontstaat filtert en breekt het licht en zorgt voor een geleidelijke overgang van de hectiek van Schiphol naar de kunstschatten van het Rijksmuseum,' aldus Bart Reuser van NEXT. Meer informatie over de Holland Boulevard en het Rijksmuseum Schiphol >>

OVER NEXT. NEXT architects werkt sinds 1999 aan ontwerp- en onderzoeksprojecten op het gebied van stedenbouw, architectuur, interieur en infrastructuur. Door op een breder niveau mee te denken over de rol van het ontwerp in zijn omgeving, vormt 'verbinden' de rode draad door zowel het portfolio als de werkmethode van het bureau. Recente projecten van NEXT zijn onder meer de Vleermuisbrug over de Vlotwatering in Monster (NL), de Dafne Schippersbrug in Utrecht (NL) en het Rose Museum in Beijing (CN).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.