Bijgewerkt: 1 juli 2022

Home-Start is 10 jaar actief in Amstelveen

Nieuws -> Sociaal

Bron: Marina Casadei
03-03-2019

Home-Start is er voor ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun kinderen. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt ouders een luisterend oor, een steuntje in de rug, vertrouwen en tips. Zo voorkomt Home-Start dat alledaagse opvoedvragen uitgroeien tot problemen. In de afgelopen 10 jaar zijn in Amstelveen enkele honderden gezinnen ondersteund. In veel gevallen zijn er tijdens de ondersteuning vriendschappen ontstaan tussen ouders en vrijwilligers.

Langste feestslinger ter wereld. Home-Start heeft een feestje te vieren en dat doen wij graag samen met de kinderen van Amstelveen. In heel Nederland zijn kinderen momenteel bezig met het inkleuren en versieren van papieren vlaggetjes. Het is de bedoeling dat daarvan de langste feestslinger van Nederland wordt gemaakt met minimaal 25.000 vlaggetjes. Amstelveen doet samen met Amsterdam – Buitenveldert mee met deze recordpoging. Basisscholen die dat leuk vinden kunnen meedoen aan deze activiteit. De lege vlaggetjes worden gebracht en nadat ze zijn versierd door de kinderen van groep 3 en 4 ook weer opgehaald.

Foto Amstelveen
(Bron Humanitas/Home-Start - 2019)

De vrijwilligers van Home-Start helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Ze bieden praktische hulp, tips, vriendschap en gezelschap


Amstelveen en Buitenveldert sluiten op 10 april 2019 de eigen vlaggetjesactie af met een feestelijke bijeenkomst in Buitenveldert, waarbij kinderen en hun ouders welkom zijn in het gebouw van speeltuin Goudestein. We maken dan bekend hoeveel vlaggetjes er in Amstelveen en Buitenveldert door de kinderen zijn versierd. De feestslinger kan daar natuurlijk ook worden bewonderd. Het belooft een bijzondere middag te worden die nog een officieel tintje krijgt dankzij de aanwezigheid van de Amstelveense kinderburgemeester Jara. In de week van 7 oktober, de week van de opvoeding, worden de vlaggetjes uit heel Nederland, dus ook die uit Amstelveen, aan elkaar geknoopt. Dan weten we of de recordpoging is gelukt.

Appeltjes van Oranje. De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks door het Oranjefonds uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving. Home-Start was een van de 160 projecten die hiervoor zijn aangemeld en is er trots op bij de laatste 12 genomineerden te zijn. Koningin Maxima zal op 23 mei bekend maken of Home-Start een van de drie projecten is die een Appeltje van Oranje krijgt toegekend. In een jubileumjaar zou dat natuurlijk de kers op de taart zijn!

Vrijwilliger worden. Wil jij meedoen aan Home-Start in Amstelveen? Je kunt terecht bij Humanitas die zowel in Amstelveen als in Aalsmeer dit programma aanbiedt. Kijk op de website: www.humanitas.nl/afdeling/amstelland of e-mail naar Home-Start Coördinator Marina Casadei m.casadei@humanitas.nl.

Home-Start Worldwide is het overkoepelend orgaan voor alle Home-Start organisaties in 22 landen over de hele wereld. De Home-Start board houdt toezicht op internationale kwaliteitsnormen, bevordert de uitwisseling van best practices, ondersteunt de uitbreiding naar nieuwe landen en organiseert conferenties. www.homestartworldwide.org De landelijke vereniging Humanitas is eigenaar van Home-Start in Nederland. Zij is (hoofd)licentiehouder van de methode, heeft de rechten op het beeldmerk en de merknaam ‘Home-Start’ in Nederland. Humanitas wil zoveel mogelijk gezinnen van Home-Start laten profiteren en streeft naar landelijke verspreiding

Home-Start International is een wereldwijde familieondersteunende organisatie. Home-Start werkt samen met mensen met opvoedingservaring om lokale ouders te ondersteunen. Home-Start programma's zijn opgezet in Australië, Canada, Canada, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Israël, Kenia, Litouwen, Malta, Nederland, Noorwegen, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Oeganda en het Verenigd Koninkrijk. Elke nationale home-start-regeling of -vereniging ondersteunt gezinnen met ten minste één kind jonger dan vijf jaar.

Het oorspronkelijke Home-Start programma werd in 1973 in Leicester, Verenigd Koninkrijk, opgezet door Margaret Harrison, dat ondersteuning, vriendschap en praktische hulp biedt aan jonge gezinnen in moeilijkheden. Het wordt bemand door vrijwilligers die in nauwe samenwerking met de betrokken diensten werken en die ook steun en begeleiding krijgen van een professional. Alle bezoeken zijn op uitnodiging van de familie en op hun eigen voorwaarden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.