Bijgewerkt: 29 maart 2024

Hoofdkantoor van HP weer in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: HP Nederland
23-01-2008

Als eerste bedrijf in Nederland maakt Hewlett-Packard al haar 2400 medewerkers flexwerkers. Het Nederlandse hoofdkantoor van het grootste IT-bedrijf ter wereld verhuist per 1 februari 2008 van Utrecht naar Amstelveen, dat volledig is ingericht voor de nieuwe manier van werken. De overgang is onderdeel van een wereldwijd programma voor de consolidatie van HP-kantoren.

“Onze medewerkers worden in staat gesteld om vanaf iedere locatie – vanuit huis, op kantoor of onderweg – te werken. Met de hedendaagse technologie is fysieke aanwezigheid op kantoor immers lang niet altijd noodzakelijk. Bovendien is het voor medewerkers veel prettiger om ’s morgens eerst vanuit huis te werken en pas na de files naar kantoor te gaan,” aldus Peter Prakken, HR directeur HP Nederland.

HP Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het hoofdkantoor van HP Nederland aan de Startbaan in Amstelveen


Technische ondersteuning

Alle flexwerkers kunnen gebruikmaken van een breed pakket aan regelingen en vergoedingen. “We hebben een mobiliteitsplan ontwikkeld waarbij we bepaalde criteria hanteren, zoals meer of minder dan 40% van de tijd vanuit huis werken”, aldus Prakken. “De veel thuiswerkers krijgen een aantal voorzieningen, waarmee ze thuis een goede werkplek kunnen inrichten. Er is bijvoorbeeld geld beschikbaar voor de aanschaf van meubilair en elektronische apparatuur. Bovendien krijgen ze een vergoeding voor dataverkeer. Ook voor de groep medewerkers die meer op kantoor moet zijn is er een pakket aan regelingen en vergoedingen opgesteld, waardoor iedereen zo efficiënt mogelijk zijn of haar werk kan doen.”

Hoofdkantoor als flexwerkplek

Het HP-kantoor in Amstelveen is in de afgelopen maanden verbouwd en aangepast aan de nieuwe manier van werken. Het gebouw is ingericht als de ultieme flexwerkplek: Employee Clubs, een Customer Club, demonstratieruimtes, rustige werkruimtes, vergaderkamers en flexibele werkplekken. Met de verhuizing wordt het aantal werkplekken op kantoor voor de 2400 HP-medewerkers in Nederland verlaagd van 1540 naar 1290.

Startbaan Amstelveen

De Amstelveense wethouder Jan-Willem Groot (CDA) was zeer verheugd dat computerfabrikant HP haar activiteiten (wederom) gaat concentreren in Amstelveen. Op maandag 19 maart 2007 maakte het bedrijf bekend dat het Utrechtse hoofdkantoor zal sluiten.


JW Groot Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Wethouder Economische zaken en Werkgelegenheid Jan-Willem Groot


Wethouder Groot: “De concentratie van de activiteiten van HP in Amstelveen is natuurlijk ontzettend goed nieuws voor onze gemeente. Het aantal arbeidsplaatsen bij deze onderneming verdubbelt, waarmee het op ongeveer 1100 komt. Ik ben erg blij dat dit prestigieuze Amerikaanse concern voor Amstelveen kiest. Het biedt zeker een impuls voor toekomstige vestiging van bedrijvigheid binnen onze gemeentegrenzen.”

In Nederland heeft HP weer voor Amstelveen gekozen omdat het pand aan de Startbaan eigendom is van het concern, het pand in Utrecht is dat niet. Zij verhuurt nu nog kantoorruimte aan het bedrijf Agilent Technologies Netherlands BV. Dit bedrijf gaat zich elders in Amstelveen vestigen.


Wat is HP?

De Hewlett-Packard Company meestal aangeduid als HP, is een informatie technologie bedrijf, zich gespecialiseerd in personal computers, notebook computers, servers, netwerk management software, printers, digitale camera's, rekenmachines en andere technologie gerelateerde producten .

Het hoofdkantoor is gevestigd in Palo Alto, Californië, Verenigde Staten. HP had 91,7 miljard dollar omzet in 2006 ten opzichte van 91,4 miljard van IBM, waardoor het 's werelds grootste leverancier is van technologie. In 2007 was de omzet van $ 104 miljard , waardoor HP is het eerste IT-bedrijf in de geschiedenis met een omzet van meer dan $ 100 miljard. HP is wereldwijd de grootste verkoper van personal computers en overtreft zijn rivaal Dell.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.