Bijgewerkt: 30 juni 2022

Hoofdpostkantoor sluit in het Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen / Postbanken / BVPP
04-03-2009

TNT Post en ING sluiten in de week 12-2009 het hoofdpostkantoor aan het Nieuw Loopveld in Amstelveen (Stadshart)- meldt in haar nieuwsbrief de Gemeente Amstelveen. Tegelijkertijd worden er in twee Amstelveense winkels nieuwe TNT Postkantoren geopend.

Het gaat om de AKO aan het Rembrandthof 53 (tegenover Albert Heijn) en Tabaksspecialist 'De Posthoorn' aan de Van der Hooplaan 191. In november 2008 is al een postkantoor geopend in Kantoorvakhandel Gebroeders Winter aan de Karel Doormanweg 18. De overige postkantoorlocaties in Amstelveen blijven ongewijzigd.

In maart 2008 maakte Postkantoren BV bekend, dat TNT Post en Postbank gaan zich richten op eigen verkooppunten voor post- en bankzaken en het hoofdpostkantoor zal in zijn huidige opzet binnen 5 jaar verdwijnen.

Postkantoor Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het postkantoor aan het Nieuw Loopveld 3 in Amstelveen op 4 maart 2009


Yme Pasma, directeur Retail van TNT Post:

“Het overgrote deel van onze klanten heeft inmiddels de weg naar andere, vaak toegankelijkere locaties gevonden. Postzegels worden in supermarkten en buurtwinkels gekocht. Pakketten en aangetekende stukken halen en brengen gebeurt meer en meer bij de ruim 1850 verkooppunten van TNT Post in winkels. Daar voegen wij de komende jaren nog minimaal 750 verkooppunten in winkels aan toe. Ondernemers kiezen voor de ruim 250 TNT Business Points die beter bereikbaar zijn en ruimere openingstijden hebben.”

Bart Schlatmann, directielid ING Retail:

“Wij gaan fors investeren in onze eigen vestigingen zodat alle Postbankklanten vanaf 2009 via 283 vernieuwde en toegankelijke ING-kantoren terecht kunnen bij de deskundige financieel adviseurs van ING”.

“De nieuwe ING-kantoren zijn ook ’s avonds en in het weekend geopend. Daarnaast stellen klanten prijs op gemak en nabijheid van dagelijkse bankzaken zoals het storten van geld of het ophalen van een bankpas. Voor deze diensten kunnen zij ook nog steeds terecht bij de 550 bestaande verkooppunten in winkels, zoals bijvoorbeeld Bruna."

Bij de 250 resterende hoofdpostkantoren gaan 1850 arbeidsplaatsen vervallen in vijf jaar. In Aalsmeer verdwijnt het kantoor aan de Stationsweg en in Mijdrecht is het hoofdkantoor aan De Passage.

De vakbond BVPP  (één van de grootste categorale vakbonden in Nederland met meer dan 9000 leden die werkzaam zijn bij TNT) is geschrokken van aangekondigde bezuinigingsmaatregelen bij TNT Post.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.