Bijgewerkt: 26 juni 2022

Huawei wil van Amstelveen een Smart City maken

Nieuws -> Gemeente

Bron: Huawei Nederland
04-06-2015

Huawei, een toonaangevende wereldwijde ICT dienstverlener en de gemeente Amstelveen hebben aangekondigd gezamenlijk de mogelijkheden te verkennen om van Amstelveen een Smart City te maken. Wonder Wang, CEO van Huawei Technologies Netherlands, en Mirjam van ‘t Veld, Burgemeester van Amstelveen, hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend tijdens de Smart City Summit in Amsterdam. Beide partijen zullen samenwerken aan een mogelijke aanpak voor het creëren van Smart Connective Homes om senioren te stimuleren zelfstandig thuis te blijven wonen. De overeenkomst heeft een looptijd van 2,5 jaar.

Het Amstelveen Smart City initiatief is bedoeld om bewoners te stimuleren langer thuis te blijven als ze ouder worden. Eén van de manieren om dit te bereiken is door het introduceren van Smart Connective Home oplossingen (huisautomatisering), op afstand gezondheidzorg aan te bieden (telezorg) en een goed ontwikkeld eco-systeem op te zetten van bedrijven die deze ambitie ondersteunen.

Foto Amstelveen
(Foto Huawei NL - 2015)

Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen en mr Wonder Wang, CEO van Huawei Technologies Netherlands, hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend tijdens de Smart City Summit in Amsterdam


Huawei en Amstelveen willen kijken naar een samenwerking die de aanpak voor het innovatieve ICT concept voor Smart Connective Homes versterkt en in één lijn brengt door het ontwikkelen van een proof of concept (POC) waarin een testomgeving van 5 tot 10 huishoudens wordt opgezet in Amstelveen.

Wonder Wang, CEO van Huawei Technologies Netherlands, zegt: “Amstelveen is de thuisbasis van één van de kantoren van Huawei in Nederland, alsook van vele andere ICT bedrijven. Dit laat het belang zien van Amstelveen voor Huawei als een belangrijke economische motor voor telecom en IT-technologie. Huawei heeft de ambitie om de samenleving te digitaliseren, de burgers te voorzien in hun behoeftes en de lokale economie, de quality of life en de duurzaamheid van Amstelveen een extra impuls te geven.”

Mirjam van ‘t Veld, Burgemeester van Amstelveen, zegt: “Amstelveen is een ambitieuze gemeente. We staan altijd open voor nieuwe vooruitstrevende ideeën en initiatieven. Daarnaast hebben we te maken met ouderen die steeds langer zelfstandig moeten wonen. Als Huwei samen met partners gaat werken aan it-mogelijkheden om dit te ondersteunen, omarm ik dat uiteraard van harte. Ik ben erg blij, dat we vandaag deze samenwerking bezegelen. “

Het 5de Smart City Event wordt nu in Amsterdam gehouden en eindigt op 5 juni 2015. Huawei heeft Smart City oplossingen aan meer dan 100 steden geleverd in meer dan 40 landen en regio's. In Nederland is Amstelveen de vijfde stad na Amsterdam dat een Smart City MoU met Huawei heeft ondertekend. Dit benadrukt de ambitie van Huawei om Nederland verder te digitaliseren met behulp van innovatieve communicatie-oplossingen. Met de toenemende connectiviteit voor steden heeft Huawei  meerdere technologieën voor het Smart City concept ontwikkeld zoals Smart Government, Safe City, Smart Emergency Command, Smart Hospital, Smart Education, Smart Grid en Smart Tourism.

Over Huawei

Huawei Technologies Co. Ltd. is een Chinees bedrijf, dat apparatuur voor telecommunicatie maakt. De naam Huawei kan op verschillende manieren worden uitgesproken. In Nederland geldt de fonetische uitspraak: 'hoe-aa-wei'. Huawei is toegewijd aan het creëren van maximale waarde voor telecom operators, bedrijven en consumenten door middel van concurrerende oplossingen en diensten. Producten en diensten worden ingezet in meer dan 170 landen, waar meer dan één derde van de wereldbevolking wordt bediend. In Nederland telt Huawei 620 medewerkers en werkt samen met telecom en ICT bedrijven. Huawei heeft momenteel drie vestigingen in Nederland met het hoofdkantoor in Amsterdam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.