Bijgewerkt: 17 januari 2022

Hudson's Bay Company neemt Nederlands management aan

Nieuws -> Informatief

Bron: Citygate First Financial
15-07-2016

TORONTO en KEULEN 14 juli 2016 - Hudson's Bay Company ('HBC') is verheugd de benoeming van haar managementteam aan te kondigen voor de uitbreiding van HBC Europa in Nederland. De aangestelde managers zijn goed bekend met de Nederlandse markt en haar klanten en hebben ruime ervaring in de warenhuissector in Nederland.

In mei kondigde HBC aan, dat zij voornemens is om in Nederland tot 20 nieuwe winkels te openen in de komende twee jaar. Met de formules Hudson's Bay en Saks OFF 5TH introduceert HBC twee nieuwe retail concepten op de Nederlandse markt. HBC zal bij deze uitbreiding naar de Nederlandse markt gebruik maken van haar bestaande Europese infrastructuur vanuit het hoofdkantoor in Keulen. Het Nederlandse team rapporteert aan Olivier van den Bossche, Head of HBC’s European department store business.

Foto Amstelveen
(Bron Citygate First Financial - 2016)

Het Nederlandse managementteam van Hudson's Bay Company vlnr.: Elly Zwinnen, Jacco van der Steen, Kirsten Nijmeijer en Edwin Boer


Olivier van den Bossche: "Het openen van 20 winkels voor twee formules in twee jaar vraagt om een sterk team met een gedegen kennis van de lokale markt. We zijn erg enthousiast over de samenstelling van ons team in Nederland. Ze hebben allemaal uitstekende en complementaire kennis opgedaan binnen verschillende Nederlandse warenhuizen, vanuit een verschillende achtergrond en zijn goed bekend met de Nederlandse markt. We zijn er trots op, dat we in staat waren om dit ervaren team samen te stellen voor HBC."

Jacco van der Steen wordt Director Marketing en Inkoop bij Hudson’s Bay in Nederland. Daarnaast zal hij leidinggeven aan het team. Jacco van der Steen is jarenlang werkzaam geweest bij warenhuis De Bijenkorf. Als Director Marketing en Inkoop is hij ook verantwoordelijk voor het Belgische zusterbedrijf Galeria Inno.

Edwin Boer wordt Director Winkeloperatie bij Hudson’s Bay in Nederland. Hij werkte meer dan tien jaar bij De Bijenkorf in Nederland en daarna bij HEMA.

Kirsten Nijmeijer wordt bij Hudson’s Bay Director Human Resources in Nederland. Ze werkte vele jaren als HR-manager voor MEXX Europa en voor modebedrijven als PVH Europe (Calvin Klein en Tommy Hilfiger) en WE Fashion in Utrecht.

Elly Zwinnen is Regional Sales Manager van Galeria Inno. Zij wordt verantwoordelijk voor het projectmanagement voor Hudson's Bay in Nederland.

Over Hudson’s Bay Company

Hudson’s Bay Company is een van de snelst groeiende warenhuisketens in de wereld. Het succes is gebaseerd op een formule die een combinatie biedt van sturen op de prestaties van kwalitatief hoogwaardige vestigingen, een all-channel aanbod van fysiek en online, het realiseren van de waarde van vastgoedbezit en groei door acquisities. HBC, opgericht in 1670, is de oudste onderneming in Noord-Amerika.

De portfolio van HBC omvat 10 formules, van luxueuze warenhuizen tot betere warenhuizen en discountformules, met in totaal wereldwijd meer dan 460 vestigingen en 66.000 medewerkers. In Noord Amerika behoren Hudson’s Bay, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue, Gilt, en Saks OFF 5TH, samen met Find @ Lord & Taylor en Home Outfitters tot de leidende ketens van HBC. In Europa behoren GALERIA Kaufhof, de grootste warenhuisketen van Duitsland, Galeria INNO, de enige warenhuisketen in België, en Sportarena, tot HBC. HBC heeft significante investeringen in vastgoed joint ventures. Met Simon Property Group Inc. heeft HBC de HBS Global Properties Joint Venture, die vastgoed in bezit heeft in de Verenigde Staten en in Duitsland. In Canada werkt HBC met RioCan Real Estate Investment Trust samen in de RioCan-HBC Joint Venture.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.