Bijgewerkt: 25 mei 2024

Hufters

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat / Dorien Mijksenaar
05-07-2011

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft het op zijn weblog:

Onvoorstelbaar, buurtbewoners in de wijk Middenhoven zijn zaterdagavond 2 juli 2011 tijdens een buurtbarbecue in elkaar geslagen. Volgens de berichten kwamen de vechtersbazen uit Amstelveen en Amsterdam.

Woedend ben ik hierover, dit kan echt niet hoe haal je het in je hoofd, om mensen het ziekenhuis in te slaan. Gelukkig heeft de politie een aantal hufters aan gehouden. De daders moeten hun straf krijgen maar ook alle schade betalen. Morgen bespreken we in B en W, hoe we de slachtoffers (juridisch) kunnen helpen. In Amstelveen laten we slachtoffers niet in de kou staan.


Dorien Mijksenaar, raadslid voor GroenLinks reageert ook:


Grotere kaart weergeven Marketentster in de wijk Middenhoven in Amstelveen

Wat zaterdagavond gebeurd is tijdens een straatfeest is afgrijselijk. Jonge knullen die aan het eind van het feest geen gratis drank kunnen krijgen, beginnen er op los te rammen. Volwassen mensen worden geslagen en getrapt, terwijl ze op de grond liggen. Hoe laf kan je zijn! Vier van de jongens zitten vast.

Twee jongens zijn bekend in de buurt met naam en toenaam, de versterking die tijdens de knokpartij door de jongelui opgeroepen is er rap van doorgegaan. Wat moeten we met zulke jongens die zich door niemand, niet door ouders, niet door gezag, iets laten zeggen?  De straatcoaches waren in een andere wijk actief. Maar wat heb je aan bikers, handhavers en jongerenwerkers, als ze geen signalen oppikken en niet weten waar de actievoerders zich ophouden?

Wat heeft de extra inzet voor zin, als we deze bekende figuren niet aan kunnen pakken? Diezelfde middag nog fietste ik langs de feestelijk versierde straat en dacht: wat is hier veel werk van het buurtfeest gemaakt. Ik moet ook maar weer eens in mijn straat zo'n feest gaan organiseren.

En nu? Ik ken de mensen die dit is overkomen, maar wat moet je zeggen, hoe moet je troosten? Laten we zulk gedrag onbestraft plaatsvinden in onze mooie groene stad? Er is veel aandacht voor de slachtoffers, wethouder en burgemeester geven acte de presence. Maar staan wij niet allemaal, politici, overheid en wetgevers met lege handen?

Ik zou zulke jongeren het liefst een enkeltje Verwegistan willen geven. Voor mij valt er op dit moment even niets te feesten.

Dorien Mijksenaar

gemeenteraadslid GroenLinksAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.