Bijgewerkt: 8 december 2023

Huisvesting Amstelveense jongeren en Oekraïense vluchtelingen aan Kalkbranderij

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-11-2022

De gemeente Amstelveen gaat op haar terrein aan Kalkbranderij, hoek Bovenkerkerweg en Zetterij, tijdelijke huisvesting realiseren voor verschillende groepen mensen die urgent woonruimte nodig hebben. Op deze locatie wil de gemeente in eerste instantie Amstelveense jongeren en Oekraïense vluchtelingen huisvesten.

Het gaat om circa 80 tot 100 units in maximaal vier bouwlagen voor een periode van 15jaar. De Oekraïense vluchtelingen met hun kinderen kunnen hier tijdelijk verblijven en Amstelveense jongeren kunnen vanuit deze locatie doorstromen naar een permanente woonplek. Om dit project te realiseren moet de jongerenontmoetingsplek (JOP) worden verplaatst.Vroegtijdig betrekken. We staan aan de vooravond van dit project. De gemeente heeft woningcorporatie Eigen Haard gevraagd het woonconcept te ontwikkelen. De gesprekken met Eigen Haard zijn nog gaande. Over de verplaatsing van de JOP gaat jongerenwerk in overleg met de jongeren. Eigen Haard en de gemeente vinden het belangrijk om direct omwonenden en bedrijven zo vroeg mogelijk te informeren en te horen wat belangrijk is bij de realisatie van de tijdelijke huisvesting, zodat input waar mogelijk kan worden meegenomen bij de uitwerking van de plannen.

Inloopavond. Daarom organiseert de gemeente een inloopavond op woensdag 16 november 2022 van 18.00 tot 19.30 uur in het raadhuis van Amstelveen(Laan Nieuwer-Amstel 1, Amstelveen). Medewerkers van woningcorporatie Eigen Haard zijn daarbij ook aanwezig. Inlopen kan op elk moment. Tijdens deze avond kunnen belanghebbenden aangeven, waar de gemeente rekening mee dient te houden, zoals verkeer, uitstraling van het gebouw/terrein. Misschien zijn er goede ideeën voor het inrichtingsplan, of willen mensen tijd en energie steken in het geven van een welkom gevoel aan de spoedzoekers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.