Bijgewerkt: 24 juni 2024

Huurflat Donjon II in Westwijk Zuidwest opgeleverd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveenweb / Eigen Haard
28-03-2012

In de nieuwbouwwijk Westwijk Zuidwest in Amstelveen in Westhove 350 werd op dinsdagmiddag 27 maart 2012 tijdens een officiële bijeenkomst van woningstichting Eigen Haard de eerste 68 huurappartementen zijn opgeleverd.

De flat kreeg de naam Donjon II, omdat hier in deze wijk alle straatnamen met kastelen hebben te maken. Een donjon was een middeleeuwse, verdedigbare woontoren. De naam is afkomstig van het Gallo-Romeinse woord dominionem (van het Latijnse dominium/dominus) en betekent zoiets als '(huis van de) Heer'.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Jan van den Berg Jeths, bestuurder woningstichting Eigen Haard tijdens het interview met RTV-Amstelveen vertelt over de voordelen van de koude- en warmteopslag


68 appartementen

Eigen Haard biedt in dit project 68 appartementen aan, verdeeld over twee gebouwen, die met elkaar worden verbonden door de onderliggende parkeergarage. Er zijn twee-, drie-  en vierkamerappartementen en driekamer maisonnettewoningen. De woningen zijn gebouwd in de stijl van de jaren ’20 en ’30, de Amsterdamse School.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Vlnr.: Nico Nieman voorzitter van Eigen Haard, wethouder Jan-Willem Groot (CDA), Jan van den Berg Jeths, bestuurder woningstichting Eigen Haard en wethouder John Levie (BBA) voor de ingang van Donjon II


De feestelijke oplevering werd uitgevoerd door Jan van den Berg Jeths, bestuurder Eigen Haard en Jan-Willem Groot en John Levie, wethouders van de gemeente Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) met wethouder John Levie (BBA) en Jan van den Berg Jeths van Eigen Haard, plakken de gedenkplaat op de muur


Energiezuinig

De woningen van Eigen Haard zijn gebouwd met milieuvriendelijke materialen en de verwarming van de woning geschiedt via een koude- en warmteopslag. Een duurzaam systeem, waarmee via buizen in de vloer de koelte of warmte door het huis verspreidt wordt. De woningen hebben hierdoor geen aansluiting op het gasnetwerk nodig. Dat levert een besparing op de fossiele brandstof op.

donjon Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De woonkamer van een flat in Donjon II


donjon Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De straatkant van het gebouw


donjon Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De zonnige achterkant van het gebouw Donjon II


Kale huurprijs

De kale huurprijs van de appartementen varieert van € 420 tot € 640. Hier komen nog servicekosten bij van ongeveer € 115 per maand.

De tekst van de gedenkplaat luidt: 'Op 27 maart 2012 is dit gebouw geopend door John Levie en Jan-Willem Groot, wethouders gemeente Amstelveen en Jan van den Berg Jeths, bestuurder woningstichting Eigen Haard'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.