Bijgewerkt: 28 februari 2024

IATA stand over duurzaamheid geopend op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
13-10-2008

Op Schiphol is vanmiddag, op 13 oktober 2008 een informatiestand over duurzaamheid geopend door de heer Giovanni Bisignani (62), Director General & CEO van de International Air Transport Association (IATA). Op de stand kunnen passagiers zien wat de luchtvaartsector doet om haar emissies te beperken.

De stand staat in Lounge 3 en blijft twee maanden op Schiphol staan. Schiphol is de eerste luchthaven in Europa waar deze stand te bezichtigen is. De stand werd door de heer Bisignani geopend in aanwezigheid van de heer Peter Hartman,  President Directeur van KLM, de heer Huib Gorter, voorzitter van de Board of Airlines Representatives in the Netherlands (BARIN), en de heer Maarten de Groof,  Executive Vice President & CCO van Schiphol Group.

Bisignani Amstelveen
(IATA - 2008)

Giovanni Bisignani , Director General & CEO van de International Air Transport Association


De bijeenkomst was een gezamenlijk initiatief van de IATA, BARIN, KLM en Schiphol Group.  Onder de noemer 'Geen rem op ontwikkeling in de duurzame luchtvaart!' ging de heer Bisignani in op de meest recente wereldwijde ontwikkelingen voor een duurzame luchtvaart.

Peter Hartman, Huib Gorter en Maarten de Groof belichtten duurzaamheid vanuit Nederlands perspectief. Hierbij vroegen zij aandacht voor het scheppen van het vereiste klimaat, waarin daadwerkelijke verduurzaming van de luchtvaart kan worden gerealiseerd.  

Zie verder: Schiphol

IATA?

De International Air Transport Association is een internationale industriële handelsgroep van luchtvaartmaatschappijen met hoofdkantoor in Montreal, Quebec in Canada. De belangrijkste doelstelling van de organisatie is het ondersteunen van de luchtvaartmaatschappijen om rechtmatige concurrentie en grotere uniformiteit in de prijzen te bereiken. De directeur-generaal is Giovanni Bisignani.

IATA werd in april 1945 in Havana, Cuba opgericht. Het is de opvolger van de International Air Traffic Association, opgericht in Den Haag in 1919, het jaar van 's werelds eerste internationale lijndiensten. Bij haar oprichting heeft de IATA had 57 leden uit 31 landen, voornamelijk in Europa en Noord-Amerika. Vandaag heeft de organisatie meer dan 240 leden uit meer dan 140 landen in alle delen van de wereld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.