Bijgewerkt: 29 november 2022

ING en ABN AMRO introduceren PayPass in 2013

Nieuws -> Informatief

Bron: ING
31-10-2012

Klanten van de ING en ABN AMRO krijgen vanaf medio 2013 een betaalpas, waarmee naast de al bestaande functionaliteiten, ook ‘contactloze’ betalingen kunnen worden gedaan. Klanten kunnen straks met deze pas kleine bedragen (tot 25 euro) snel en gemakkelijk afrekenen door de pas tegen de automaat aan te houden.

Net als bij reguliere pinbetalingen worden betaalgegevens bij contactloze betalingen beveiligd uitgewisseld met de betaalautomaat. De bestaande betaalpassen van de ING en ABN AMRO klanten worden vanaf medio 2013 gefaseerd vervangen door een nieuwe betaalpas.

rfid Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

De voorkant van een RFID-chip, verwijderd uit een Mastercard


De verwerking van de betaling gaat op dezelfde manier als bij een transactie, waarbij de pas in de automaat wordt gestoken. De betaling wordt gewoon van de betaalrekening afgeboekt. Begin volgend jaar volgen de eerste betaalautomaten in Nederland die contactloze betalingen accepteren.

ABN AMRO en de ING maken gebruik van Maestro® PayPass™, een door MasterCard ontwikkelde methode voor contactloze betalingen die internationaal al wordt toegepast. In Australië, Canada, Frankrijk, Polen, Turkije, de UK en de VS betalen mensen al met een contactloze betaalpas.

MasterCard PayPass is een EMV-compatibel (Europay, MasterCard and Visa), 'contactloze' betalingsfunctie op basis van de ISO / IEC 14443 standaard die kaarthouders voorziet van een eenvoudiger manier om te betalen. De uitlezing van de kaart gebeurt met een RFID chiplezer en het apparaat leest in de chip opgeslagen gegevens, net zoals dat gebeurt in de OV- chipkaart.

RFID?

Radiofrequentie-identificatie (RFID) is het gebruik van een draad- en contactloos systeem, dat radiofrequente elektromagnetische velden gebruikt om gegevens opslaan in een zogenaamde RFID-tag ten behoeve van een automatische identificatie en het volgen van een object.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.