Bijgewerkt: 2 december 2022

ING introduceert contactloos betaalpas

Nieuws -> Informatief

Bron: ING
11-06-2013

ING startte in juni 2013 als eerste Nederlandse bank met het uitgeven van een vernieuwde Betaalpas aan haar klanten. De pas is voorbereid op contactloos betalen en kan in de toekomst worden gebruikt voor snel en gemakkelijk afrekenen door de pas dicht tegen de betaalautomaat aan te houden.

betaalpas Amstelveen
(Foto ING - 2013)

Klanten kunnen straks met deze pas bedragen tot 25 euro snel en gemakkelijk afrekenen door de pas dicht tegen de betaalautomaat te houden. Het is de vervanger van de Chipknip, dat in 2015 wordt opgedoekt


Alle Betaalpassen die vanaf 6 juni 2013 gefaseerd worden uitgegeven, zijn uitgerust met deze nieuwe technologie. Vervanging gebeurt op basis van de vervaldatum van de pas. Tot eind 2013 worden al circa 3 miljoen nieuwe passen uitgegeven. Naar verwachting kunnen klanten van ING vanaf begin 2014 contactloos betalen met de pas. Zij worden hier te zijner tijd over geïnformeerd. De nieuwe Betaalpas kan uiteraard ook gewoon worden gebruikt voor alle bestaande betaalfuncties.

Contactloos betalen

Met de uitgifte van deze Betaalpas zet ING een volgende stap in de introductie van contactloos betalen in Nederland. Klanten kunnen straks met deze pas bedragen tot 25 euro snel en gemakkelijk afrekenen door de pas dicht tegen de betaalautomaat te houden. Dat is vooral handig bij het betalen van een snelle boodschap, een kop koffie of een tijdschrift.

De betaling verloopt sneller dan een reguliere pinbetaling en dat scheelt weer in de wachtrij bij de kassa. Contactloos betalen maakt gebruik van de chip op de pas en is daarmee zeer veilig.

Later dit jaar volgt ook de mogelijkheid om contactloos te betalen met de mobiele telefoon. Komende zomer kan in Leiden als eerste Nederlandse gemeente ‘mobiel’ worden betaald. ING bereidt de lokale introductie in Leiden samen met andere banken voor.

Logo

De nieuwe Betaalpas is te herkennen aan het contactloos logo op de achterkant van de pas. Ook op betaalautomaten in winkels zal dit logo zichtbaar zijn. Winkeliers die contactloos betalen mogelijk willen maken voor hun klanten, kunnen vanaf dit najaar geschikte betaalautomaten verkrijgen via hun leverancier, of eigen bank.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.