Bijgewerkt: 25 juni 2022

IVN herfstwandeling 2021 in heempark De Braak

Nieuws -> Natuur

Bron: IVN Amstelveen
07-11-2021

De herfst slaat in alle schoonheid toe: fantastisch gekleurde bladeren, paddenstoelen en allerlei bessen en zaden en andere vruchten, prachtige mossen. En terwijl wij daarnaar kijken worden wij op onze beurt bekeken door allerlei kleine beestjes die zich maar liever even verbergen; maar waarschijnlijk hebben de spinnen en zo ons niet eens in de gaten.

De wandeling op zondag 14 november 2021 begint om 10 uur bij de Banpaal tegenover Amsterdamseweg nummer 231. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Vanwege coronamaatregelen wordt een onderlinge afstand van 1,5 meter aangehouden – meldt IVN Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Een veenmeertje in heempark De Braak in september 2018


De Braak. Dit is het oudste heemparkgebied van Amstelveen aangelegd in 1939, ontworpen door Chris Broerse die in dit park alleen cultuur-planten gebruikt in plaats van wilde. (zie voor informatie Chris P. Broerse ). Het park De Braak ontleent zijn charme aan de grote waterplas, die vroeger bij een doorbraak van de dijk (huidige Amsterdamseweg) in het veenland is gevormd. Wanneer u langs de twee eerstgenoemde ingangen binnengaat, beleeft u dadelijk het wisselende spel tussen water, wolkenluchten en brede golvende rietkragen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.