Bijgewerkt: 29 maart 2024

Ideeën gevraagd voor vernieuwing van het Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-02-2022

De gemeente Amstelveen vraagt inwoners ideeën aan te dragen voor vernieuwing en verbetering van het Stadshart van Amstelveen. Dit kan via het participatieplatform Denk Mee (denkmee.amstelveen.nl). Iedereen kan meedenken over verschillende categorieën binnen het gebied. De input wordt vervolgens verwerkt in de Gebiedsvisie Stadshart. Deze ligt rond de zomer ter besluitvorming.

Meedenken in vier categorieën. Geïnteresseerden kunnen hun ideeën aandragen voor vier verschillende categorieën, namelijk openbare ruimte, verlevendiging Stadsplein, cultuur en recreatie en winkelgebied. Aangedragen ideeën worden getoetst op haalbaarheid (bijvoorbeeld de uitvoerbaarheid, financiën en draagvlak in de omgeving) en vervolgens in deze gebiedsvisie verwerkt. Daarnaast worden de ideeën gedeeld met de verschillende vastgoedeigenaren, winkeliersverenigingen, culturele instellingen en ondernemers in het gebied, om zo gezamenlijk tot een vernieuwd en verbeterd Stadshart te komen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Het Stadsplein Amstelveen op 26 juni 2021


Hoogste tijd om het Stadshart aan te pakken. 'Het Stadshart is een plek waar wonen, winkelen, werken, recreëren en cultuur samenkomen. Dat is de kracht van het Stadshart. Maar het is ook de hoogste tijd dat we bepaalde zaken aan gaan pakken. Alles is heel functioneel, maar het is er niet gezellig' -aldus Herbert Raat (VVD) wethouder Stadshart.Floor Gordon (D66) wethouder Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken vult aan: 'Het Stadsplein bijvoorbeeld. Deze nodigt niet uit om hier de hele dag te verblijven. ’s Avonds zit het binnen in restaurants wel vol, maar buiten oogt het plein nog steeds verlaten. Daarom vragen we onze inwoners mee te denken. Want het Stadshart is een plek van en voor iedereen.'

Gebiedsvisie leidraad voor toekomstige plannen. De Gebiedsvisie Stadshart is een verdere uitwerking van de Ruimtelijke Uitwerking Visie Stadshart en de Gebiedsvisie Traverse A9-Stadshart en is daarmee een leidraad voor toekomstige plannen binnen het Stadshart.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.