Bijgewerkt: 29 juni 2022

Identiteit vermiste Amstelveense duiker is vastgesteld

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL / Stichting Signi
11-07-2013

De duiker die dinsdagavond 9 juli 2013 werd gevonden in de Nieuwe Meer in Amsterdam, is geïdentificeerd. Naar aanleiding van onderzoek aan kleding, sleutels en gebit kon worden vastgesteld, dat het inderdaad de Amstelveense duiker betreft die sinds november 2011 werd vermist.

Het lichaam is inmiddels vrijgegeven, zodat de familie na ruim anderhalf jaar deze onzekere periode in besloten kring kan afsluiten. De Amstelveense duiker die sinds 20 november 2011 vermist werd toen hij in groepsverband in de Nieuwe Meer aan het duiken was.


Grotere kaart weergeven De Nieuwe Meer in Amsterdam

De politie zette in 2011 een grootschalige zoekactie op touw. De bodem van het hele meer werd gescand met sonarapparatuur en er zijn vele duiken gemaakt door specialisten om hem te vinden. Met behulp van de marine werd maandenlang gezocht, helaas zonder resultaat.

De vrijwilligers van de Stichting Signi Zoekhonden uit Brabant zijn daarna met de zoekacties doorgegaan. Op 6 juli 2013 hebben de medewerkers van de stichting tijdens een zoekactie met honden en sonarapparatuur de vermiste man, Peter Leewis aangetroffen op 23 meter diepte.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.