Bijgewerkt: 25 juni 2024

Iedereen is welkom op het 15de Cherry Blossom Festival

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-04-2016

Zaterdag 9 april 2016 vindt het jaarlijkse Cherry Blossom Festival (Kersenbloesemfestival) plaats in Amstelveen. Met dit festival vieren Japanners de komst van de lente. Voor het eerst zal het festival ook openbaar toegankelijk zijn. U bent dus van harte welkom vanaf 15.00 uur om het festival met ons mee te vieren. Tijdens het festival zijn er diverse optredens. Van drummers tot zang en demonstraties. En natuurlijk zijn er traditionele Japanse hapjes en drankjes te koop. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Het festival geeft echt een kijkje in het Japanse leven. Een leuke én gezellige manier om kennis te maken met Japan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Kersenbomen in de bloei in april 2015 in het Amsterdamse Bos. In 2016 wordt het Cherry Blossom Festival de 15de keer gehouden


In Japan is het traditie om met familie en vrienden onder de bloeiende kersenbomen te picknicken. Bloemen - en de natuur in het algemeen - hebben in Japan een symbolische betekenis. De kersenbloesem staat voor een nieuw begin maar verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven. amsterdam inbusiness organiseert jaarlijks het Kersenbloesemfestival voor de Japanse gemeenschap als dank voor de schenking van de kersenbomen. Deze bomen werden in 2000 door de Japanese Women’s Club geschonken aan de gemeente Amstelveen.

Voor de organisatie van het festival wordt samengewerkt met de Japanse Ambassade, de Nederland Japan Vereniging, Japanse Kamer van Koophandel, The Japan Women’s Club. Voor Japanse expats is het kersenbloesemfestival een stukje thuis, dat zeer wordt gewaardeerd.

Praktische zaken: Het festival is toegankelijk vanaf 15.00 uur. Mocht u overwegen om met regenachtig weer ook naar het festival te komen, hou er dan rekening mee, dat het festival in de buitenlucht plaats vindt. U kunt parkeren op het terrein bij het raadhuis en van daaruit naar het park lopen. Bij het park zelf kunt u niet parkeren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.