Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Iemand gaat naar boven!

Nieuws -> Kerk

Bron: Amstelveenweb
16-05-2012

Op Hemelvaartsdag op donderdagochtend 17 mei 2012 is er op de televisie een reportage uitgezonden, waar een journalist een paar mensen vroeg, of ze wisten, wat Hemelvaartsdag betekent. Nou de antwoorden waren ook verschillend, want iemand zei, het is iets met de dodenherdenking, een andere zei het is iets met de Bevrijdingsdag, het is een vrije dag, maar het mooiste antwoord was: 'Iemand gaat naar boven!'

De laatste persoon was hel dichtbij de waarheid, want het feest van de Hemelvaart, ook wel bekend als Hemelvaartsdag, Witte Donderdag, herdenkt de lichamelijke hemelvaart van Jezus in de hemel naar God, naar zijn vader in de hemel, op de 40ste dag van zijn opstanding. De viering van Hemelvaart is onderdeel van de Paascyclus.

hemelvaart Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

'Hemelvaart van Christus' (1520) door Benvenuto Tisi (of Garofalo) (1481 - 1559) was een laat-renaissance Italiaanse schilder van de School van Ferrara


Het is een van de oecumenische feesten (dat wil zeggen, algemeen gevierd) van christelijke kerken, in de volgorde van de feesten van Pasen en Pinksteren. In de rooms-katholieke kerk is het ook bekend, als het hoogfeest van de Hemelvaart van de Heer.

Hemelvaartsdag wordt traditioneel gevierd op een donderdag, de veertigste dag van Pasen, hoewel sommige rooms-katholieke parochies vieren het op de volgende zondag.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.