Bijgewerkt: 20 juni 2024

Ila van der Pouw speelt in het Amstelveens Poppentheater

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater
14-12-2015

In de voorstelling 'Een ladder naar de maan' laat Ila van der Pouw opnieuw zien, hoe virtuoos je met poppentheater een verhaal tot leven kunt brengen. Fien logeert bij tante Lola. Fien voelt zich net zo alleen op haar nieuwe school als het Mannetje van de Maan. Dat mannetje wil Fien wel eens spreken. Maar hoe kom je bij hem? Tante Lola zegt als grapje dat je met een ladder van ijslolliestokjes op de maan kan komen. Het is het begin van een spannend avontuur, want Fien komt zo echt op de maan. Daar ontmoet ze een astronaut, twee popsterren en natuurlijk het Mannetje van de Maan.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveens Poppentheater - 2015)

Ila van der Pouw speelt in de voorstelling 'Een ladder naar de maan'


Ila is in Hoorn geboren en groeide op in Zaandam. Na een aantal jaren in het onderwijs besloot Ila om theater te maken. Ze zag een voorstelling van poppenspeler Neville Tranter en dat inspireerde haar een eerste productie te maken voor peuters: “Kat in de zak”. Deze voorstelling was aanvankelijk bedoeld als toelatingsproject voor de regieopleiding aan de toneelschool Amsterdam. De voorstelling werd door het publiek enthousiast ontvangen. En al snel ontstond er vraag naar nieuw materiaal. Ila produceert in eigen beheer drie jeugdvoorstellingen. Ze doet alles zelf: poppen maken, decor ontwerpen, publiciteit en verkoop en spelen natuurlijk. Tijdens de voorstellingen bedient ze door middel van een aantal handig geplaatste knoppen, licht en geluid.

'Ladder naar de Maan' van Ila van der Pouw is te zien in het Amstelveens Poppentheater op zondag 20 december 2015 en op maandag 21 december. Toegangsprijs: € 8,00. Aanvang beide voorstellingen 14.30 uur. Reserveren kan via 020-6450439; info@amstelveenspoppentheater.nl  of via www.amstelveenspoppentheater.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.