Bijgewerkt: 13 april 2021

Illegale sportschool in Amstelveen kreeg dwangsom door overtreden coronamaatregelen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-03-2020

De gemeente Amstelveen heeft een illegale sportschool aan de Noorddammerweg per direct een dwangsom opgelegd voor het zich niet houden aan de door het Rijk opgelegde coronamaatregelen. Zowel de eigenaar van de garagebox, waarin de sportstudio gevestigd is, als de uitbater hebben een boete van 30.000 euro opgelegd gekregen als zij de sportschool niet per direct sluiten. Alle sportscholen zijn verplicht om tot 6 april 2020 de deuren te sluiten.

De gemeente heeft de illegale sportschool al langer in het vizier. In januari is Get fit with us al verzocht om de activiteiten te staken, omdat er geen vergunning is afgegeven voor het exploiteren van een sportschool. De sportactiviteiten vinden plaats in een garagebox. Op 20 maart 2020 is de sportschoolhouder gewaarschuwd dat de gemeente van plan is om een dwangsom op te leggen. Dit is in een versnelling gekomen vanwege de nieuwe coronamaatregelen, waarbij het op basis van de noodverordening COVID-19 verboden is om als sportschool of fitnessclub open te zijn. De gemeente heeft diverse meldingen ontvangen dat de sportclub nog steeds in gebruik is.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving


'Dit is de eerste onderneming die wij een boete opleggen omdat zij zich niet houdt aan de verplichte coronamaatregelen. De gezondheidssituatie van onze inwoners staat voorop. Het kan niet zo zijn dat hier een loopje mee genomen wordt. Wij nemen de coronamaatregelen serieus en handhaven hier streng op. Vanwege de ernst van de situatie, de spoedeisendheid en de grote gezondheidsbelangen van de samenleving hebben wij besloten om de hoogte van de dwangsom van 15.000 euro te verdubbelen.' zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.