Bijgewerkt: 28 september 2023

In Amstelveen de opgevoerde fatbikes spannen de kroon

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
09-09-2023

Afgelopen maandag 4 september 2023 zijn wij begonnen met het houden van diverse verkeerscontroles. Deze controles hebben wij uitgevoerd op verschillende locaties (zoals het Zwarte Pad). Wij stonden met name rondom (middelbare) scholen en op de doorgaande wegen in de wijk – meldt het Politie Basisteam Amstelveen op hun Facebook pagina.

Ondanks de eerdere aankondiging van deze controles zagen wij een hoop overtredingen. Veel fietsers hielden een telefoon vast tijdens het fietsen en verschillende bromfietsers reden op het onverplichte fietspad.

Foto Amstelveen
(Foto Politie Basisteam Amstelveen - 2023)

Politiecontrole van een fatbike in Amstelveen in september 2023

Daarnaast zagen wij aan de lopende band opgevoerde fatbikes rijden die voorzien waren van een gashendel. Daardoor konden de meeste fatbikes veel harder rijden dan 6km/u zonder te trappen. Hiervoor zijn meer dan 20 bekeuringen uitgeschreven. Bij een volgende keer zullen deze fatbikes inbeslaggenomen worden.

Laat je bij aankoop niet verleiden tot het opvoeren van je fiets. Aankomende dagen zal er nog volop gecontroleerd worden op verschillende locaties. Ook na deze week zal hier op worden gecontroleerd tijdens de reguliere surveillance. Wij willen de kans op ongelukken verkleinen. Zorg dat je de regels kent, die zijn er namelijk niet voor niets!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.