Bijgewerkt: 5 juni 2023

In Memoriam Gerard de Jong de zeer maatschappelijk betrokken Amstelvener

Nieuws -> Informatief

Bron: Michel Becker
05-10-2022

GéDéJé is niet meer onder ons. Vorige week zaterdag 1 oktober 2022 is op 71 jarige leeftijd de zeer maatschappelijk betrokken Amstelvener Gerard de Jong overleden. Gerard, geboren in het hoekhuis Amsterdamseweg-Talmastraat, was in zijn bewogen leven als Horecaondernemer, Karaoke entertainer, entrepreneur en als vrijwilliger maatschappelijk zeer betrokken bij de Amstelveense gemeenschap.

Met GéDéJé snacks in Bovenkerk (naast café t ’Trefpunt van Freek Bosse en daarna Gerard Bergkamp - nu Café de Manen), was hij de eerste eetgelegenheid met een shoarma grill in Amstelveen. Na de horeca ging hij samen met toenmalig Kwantum eigenaar Joop Steenbergen de partijenhandel in, was daar succesvol in, tot zijn gezondheid hem toen al dwars zat en hij het rustiger aan moest doen.

Foto Amstelveen
(Foto Michel Becker - 2022)

Op 1 oktober 2022 is op 71 jarige leeftijd Gerard de Jong, de zeer maatschappelijk betrokken Amstelvener overleden

Maar stilzitten was niets voor Gerard en naast een mobiele frietkraam bij het schaatsen op de Poel, ging zich als vrijwilliger inzetten voor tal van maatschappelijke organisaties. Dit begon allemaal met zijn initiatief en oprichting van de stichting “Dag van een Ander”, waar hij zich (samen met Joop v.d. Monde van Abina), o.a. bezighield met uitjes voor mensen met een beperking.

Als voorzitter van de BIG (Bewoners Initiatief Groep Oude Dorp), organiseerde hij i.s.m. het bestuur tal van activiteiten en de BIG ondersteunde ook de Circusschool de Pretpiste en de Weggeefkelder. Ook ondersteunde hij op zijn manier de Paralympische sporters Larissa Klaassen en Imke Brommer, die in 2020 zeer succesvol op de wielerbaan zilver en brons haalden op de spelen van 2020.

Hij zag zelf zijn afscheid al aankomen, daarom vierde hij met een gemêleerd gezelschap bij Du Monde enkele maanden geleden al zijn 71e verjaardag om zoals Gerard zelf zei; “je kunt het maar beter vast gevierd hebben, straks is Geetje er niet meer”. Helaas is dat nu bewaarheid en gaan wij Gerard missen als hulp-Sinterklaas, gratis fietsenmaker voor de minima in het Oude Dorp, zijn entree bij de Nieuwjaarsrecepties in het gemeentehuis en zijn aanwezigheid in het Oude Dorp.

Maar zullen Gerard vooral herinneren als een creatief, eigenzinnig en warm mens en wens familie, vrienden en bekenden veel sterkte bij dit verlies. Er is in familiekring afscheid genomen van Gerard.

Michel BeckerAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.