Bijgewerkt: 14 oktober 2024

In Memoriam Martin Schröder

Nieuws -> KLM

Bron: KLM/Wikipedia
03-10-2024

Met verdriet hebben wij vernomen dat Martin Schröder is overleden op 93-jarige leeftijd. Met hem is een vliegenier, luchtvaartpionier en ondernemer pur sang heengegaan. Martins passie voor de luchtvaart leidde tot een luchtvaartmaatschappij die de grondslag was voor het hedendaagse vrachtvervoer maar ook aan de wieg van de moderne vliegvakantie stond – staat er op de website van KLM.

Foto Amstelveen
(Bron KLM/Capital Photos - 2024)

Martin Schröder als piloot in ongeveer 2010

Hij heeft met Martinair tal van (verre) vakantiebestemmingen toegankelijk gemaakt voor de Nederlander. Zijn vasthoudendheid en vooruitziende blik hebben de weg vrijgemaakt voor de hechte samenwerking met KLM en uiteindelijk voor Air France KLM Martinair Cargo. Zijn betrokkenheid was ongeëvenaard. Wij wensen zijn echtgenote, de kinderen, kleinkinderen en andere naasten heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Bronzen beeld van Martin Schröder vervaardigd door beeldend kunstenaar Pieter de Monchy bij zijn geboorteplek aan de Amsteldijk

Johan Martin Schröder (13 mei 1931 -2 oktober 2024) was een Nederlandse piloot en oprichter van Martinair, de tweede Nederlandse luchtvaartmaatschappij (na KLM) en de eerste Nederlandse chartermaatschappij.

Bij de oprichting in 1958 heette het bedrijf Martin's Air Charter (MAC). In 1998 (40 jaar na de oprichting van Martinair) trad Schröder af als president-directeur. Hij werd opgevolgd door Aart van Bochove. Tussen september 1975 en september 1976 was Schröder voorzitter van AMREF Flying Doctors Nederland. In 1981 werd hij erelid van de organisatie.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2024)

Een McDonnell Douglas DC-10-30 van Martinair Holland PH-MBN op het vliegveld van Faro, Portugal in 1985

Zijn zoon Marc Schröder richtte de onbemande tankstationketen Tango en Route Mobiel, een pechhulpdienst, op. Martin Schröder overleed op 2 oktober 2024 in Noordwijk op 93-jarige leeftijd.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.