Bijgewerkt: 23 juni 2024

In de gemeente Amstelveen aandacht op inbraakpreventie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-06-2024

In het kader van European Focus Day besteedt gemeente Amstelveen op woensdag 19 juni 2024 extra aandacht aan inbraakpreventie. Een team van gemeentelijke veiligheidsmakelaars en handhavers, de wijkagenten en een aantal slotenmakers staan op 19 juni in de ochtend in winkelcentrum Kostverlorenhof en ’s middags op het Stadsplein. Met informatiemateriaal en gesprekken willen zij inwoners en andere geïnteresseerden bewust maken van de risico’s van woninginbraak en geven zij advies om dit te voorkomen.

Burgemeester Tjapko Poppens is positief over deze extra aandacht voor inbraakpreventie: “Een woninginbraak is een heftige ervaring en zorgt er vaak voor dat mensen zich nog lange tijd onveilig voelen. In de zomer zien we dikwijls een stijging van het aantal woninginbraken. Mensen zijn meer weg, laten de ramen openstaan of gaan met vakantie. Het is dus goed deze tijd alert te zijn. Daarbij kunt u zelf veel doen om de kans op een inbraak te verkleinen. Het veiligheidsteam laat met praktische tips zien wat u kunt doen om het inbrekers lastiger te maken. Kom langs en laat u informeren.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen

Goed hang- en sluitwerk. Daarnaast benadrukt de burgemeester het belang van goed hang- en sluitwerk. “Er wordt nog steeds het vaakst ingebroken via de achterdeur, het keukenraam of de voordeur. Doe daarom, als u weggaat, altijd de ramen dicht en de deur echt op slot. Met goede sloten op ramen en deuren houdt u inbrekers buiten de deur.” Naast het team van de gemeente zijn er 19 juni slotenmakers aanwezig om u te informeren over diverse soorten hang- en sluitwerk en welke het meest effectief zijn in het voorkomen van inbraken.

Het team staat in: Winkelcentrum Kostverlorenhof van 9.15 - 11.00 uur en op het Stadsplein, Stadshart van 12.45 - 15.00 uur

Subsidieregeling. De gemeente heeft een subsidieregeling voor inwoners die maatregelen treffen om hun woning te beveiligen. U kunt gebruikmaken van deze regeling bij de aanschaf van inbraakwerende materialen, die zijn goedgekeurd volgens het Politiekeurmerk veilig Wonen (PKVW).

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de kosten:

-met een maximum van € 300,- bij de aanschaf van hang- en sluitwerk dat gecertificeerd is voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen;

-met een maximum van € 500,- voor een woning die beveiligd is conform het Politiekeurmerk Veilig Wonen (niveau certificaat Beveiligde Woning).

Kijk voor meer informatie op: amstelveen.nl/veiligheid. European Focus Day is een initiatief van het het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie, die met dit jaarlijkse evenement op de derde woensdag van juni aandacht wil vragen voor inbraakpreventie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.