Bijgewerkt: 19 mei 2024

In een Dakota over de bollenvelden

Nieuws -> Schiphol

Bron: DDA
19-04-2007

Op zondag 29 april 2007 biedt de jubilerende DDA Classic Airlines de mogelijkheid met een legendarisch vliegtuig, de DC-3 Dakota, over de bollenvelden te vliegen. De vluchten, die vertrekpunt Schiphol-Oost hebben, voeren u over de bollenvelden in Zuid-Holland. Het bijzondere toestel vliegt op 450 meter over de gemeenten Heemstede, Noordwijkerhout, Noordwijk, Katwijk/Rijnsburg, Lisse, Hillegom, Bennebroek.

Vanaf deze hoogte heeft u een prachtige zicht op het kleurenpalet. Passagiers steunen met hun deelname aan de vlucht het behoud van vliegend historisch erfgoed in Nederland.

Dakota Amstelveen
(DDA - 2007)

Jubileumsticker van de Dutch Dakota AssociationEen historische vlucht is een ervaring die een mensenleven meegaat. Gezeten in een comfortabele vliegtuigstoel genieten de passagiers van het formidabele uitzicht, het goedaardige brommen van de 14-cilinder ‘Pratt & Whitney’ stermotoren en van de nostalgische sfeer van weleer. U vliegt op 1500 voet (450 m.), een hoogte waarop u volop geniet van de details in het miniatuurlandschap dat onder u voorbij glijdt.

Dakota pba Amstelveen
(DDA - 2007)

De Koninklijke Dakota PH-PBA DC-3 tijdens een vluchtDe vluchten, die inclusief starten en landen ongeveer 45 minuten duren, worden uitgevoerd door één van de twee Dakota’s van DDA Classic Airlines. Per vlucht kunnen 25 passagiers mee; deelname kost € 140,- per persoon.

Belangstellenden kunnen een stoel reserveren door contact op te nemen met de afdeling reserveringen van de DDA, tel. (020) 604 18 45 of door een e-mail met contactgegevens te sturen aan dda@xs4all.nl, onder vermelding van ‘Rondvlucht Bollenvelden’.

Over DDA Classic Airlines: technisch vakmanschap en innovatie

Onder het motto ‘Werken aan de toekomst van het verleden’ werd in 1982 de stichting Dutch Dakota Association (DDA) opgericht. De DDA is een dynamisch museum dat is uitgegroeid tot een volwaardig luchtvaartbedrijf: De doelstelling van de DDA is de historische luchtvaart toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

De organisatie is er op innovatieve wijze in geslaagd het behoud van historisch erfgoed te verenigen met het opereren van haar twee Dakota’s onder de hoogste professionele standaarden (JAR-OPS).

Website: Dutch Dakota Association


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.