Bijgewerkt: 25 juli 2024

In leegstaande kantoortoren komen startersappartementen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-11-2012

Het College van Amstelveen wil meewerken aan de transformatie van de leegstaande kantoortoren op het winkelcentrum Kostverlorenhof naar startersappartementen. De eigenaar van het gebouw is dit met de gemeente overeengekomen.

De kantoortoren bij Kostverlorenhof staat al meer dan vijf jaar leeg. De eigenaar heeft daarom een bestemmingsverandering aangevraagd. Zijn plan is om de kantoren om te bouwen tot woningen. In totaal gaat het om 54 startersappartementen van ca. 60 m² per stuk. Na de gebruikelijke vergunningenprocedure zal naar verwachting de bouw in 2013 kunnen beginnen. Waarschijnlijk kunnen de appartementen een jaar later, begin 2014, worden opgeleverd.


Grotere kaart weergeven De leegstaande kantoortoren op het winkelcentrum Kostverlorenhof

Wethouder John Levie (BBA): “Uiteraard heeft het parkeren bij dit soort projecten onze volledige aandacht. Omdat de norm voor het aantal parkeerplaatsen bij een kantoor van deze omvang gelijk is aan de norm voor 54 startersappartementen, hebben we de bijbehorende parkeerplaatsen ook goed kunnen regelen.”

Voor de gemeente past deze transformatie in het beleid dat in 2012 in gang is gezet om de structurele leegstand te bestrijden. Wethouder Jan-Willem Groot (CDA): “De gemeente zet alles op alles om de kantorenleegstand in Amstelveen aan te pakken. Daarom zijn wij heel blij met dit initiatief vanuit de markt.

 Er wordt ruim 4500 m² leegstaande kantoorruimte aan de markt onttrokken die we nu een veel betere bestemming kunnen geven: we kunnen tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar starterswoningen in Amstelveen. En die starterswoningen zijn weer goed voor de werking op de Amstelveense woningmarkt. Zo slaan we dus twee vliegen in een klap.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.