Bijgewerkt: 12 april 2024

In maart 2023 waren de investeringen 4,4 % groter dan in 2022

Nieuws -> Informatief

Bron: CBS
22-05-2023

In maart 2023 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 4,4 % groter dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat komt vooral doordat er meer is geïnvesteerd in gebouwen en personenauto’s. De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Maart 2023 had evenveel werkdagen als maart 2022. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in april minder ongunstig dan in maart.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Bouw van het wooncomplex 'Olympiade' aan de Startbaan in Amstelveen

Omstandigheden investeringen in april 2023 minder ongunstig. Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in april minder ongunstig dan in maart volgens de CBS Investeringsradar. Dit komt vooral doordat in de radar van april de jaar-op-jaargroei van de export goederen groter was. Het consumentenvertrouwen was opnieuw minder negatief. Ook de stijging van de beurskoersen ten opzichte van een jaar was groter. Daarentegen steeg de interbancaire rente. De ondernemers in de industrie bleven even positief over hun orderpositie. Er was geen nieuwe informatie over de bezettingsgraad in de industrie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.