Bijgewerkt: 25 juli 2024

Inbraak bij het Rode Kruis in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Rode Kruis Amstelveen
19-11-2012

In de nacht van zondag 11 november 2012 is er ingebroken in het Rode Kruisgebouw aan het Hueseplein in Amstelveen. Samen met de vrijwilligers is Yeter Tan, de voorzitter van het Rode Kruis, geschrokken en verontwaardigd, dat dit heeft moeten gebeuren.

Rode Kruis Amstelveen
(Foto Rode Kruis Amstelveen - 2012)

De geforceerde toegangsdeur van Rode Kruis Amstelveen


Tan: “Het is diep triest, dat in ons gebouw is ingebroken, er valt niets te halen. In onze winkel is geen geld aanwezig en er is bovendien veel schade aangebracht aan het gebouw, waarbij de meeste deuren zijn geforceerd en opengebroken. Naast de financiële schade is er eveneens emotionele schade bij menig vrijwilliger, juist omdat zij zich dagelijks inzetten voor mensen in nood en/of de zwakkeren in de samenleving.

De afdeling Amstelveen (www.rodekruisamstelveen.nl.) van het Nederlandse Rode Kruis bestaat 76 jaar. Ruim 150 vrijwilligers houden zich hier bezig met Eerste Hulp en sociale hulpvraag in de samenleving. Het Rode Kruis heeft diverse activiteiten op sociaal gebied. Zoals het mogelijk maken van vakanties voor chronisch zieken, mensen met beperkingen en hulpbehoevende ouderen uit Amstelveen. Verder het wandelproject, creatieve groep, EHBO cursussen, inzetten van EHBO’s bij diverse evenementen en calamiteiten, rolstoelfietsen, Middagje uit en de telefooncirkel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.