Bijgewerkt: 22 februari 2024

Inbrekers in Kostverlorenhof- drie arrestaties

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
02-03-2006

In de nacht van woensdag op donderdag 2 maart 2006 werden drie inbrekers ( 19, 21 en 22 jaar) gearresteerd nadat zij bij een kraak in een supermarkt aan de Kostverlorenhof betrapt waren. De drie verdachten werden na een achtervolging ingesloten en in verzekering gesteld. Bureau Opsporing Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Rond kwart voor vier meldde een getuige dat drie mannen zich verdacht ophielden in de buurt van een supermarkt. Omdat er recentelijk was ingebroken in de supermarkt gingen meerdere politieeenheden er op af. Bij het zien van de politie zette het drietal het op een lopen. De dienders wisten vrij snel één verdachte in te rekenen, in de boeien te slaan en hem vast te zetten aan een paal.

Toen hij veilig vastzat gingen de dienders achter de twee andere inbrekers aan. De tweede verdachte rende in de richting van de Saskia van Uilenburglaan. Op zijn vlucht gooide hij diverse inbrekersattributen weg. Ook hij kon na enkele honderden meters worden ingerekend. De derde verdachte was richting Eleanor Rooseveltlaan gevlucht. Daar had de dief zich onder een heg verstopt.

De speurende politiemensen volgden zijn voetafdrukken in de vers gevallen sneeuw en haalden hem tevoorschijn. Onderzoek bij de supermarkt wees uit dat de mannen de deur hadden opengebroken en mogelijk binnen waren geweest. Nader onderzoek moet uitwijzen of er buit gemaakt is en of de drie dieven meer op hun kerfstok hebben.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.