Bijgewerkt: 25 mei 2024

Inbrekers zitten ook op Facebook, Twitter en Hyves

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
22-07-2011

'Nu met het hele gezin 3 weken naar Ibiza. Kids zonder XBOX en TV #vakantie'.  Hoe leest een inbreker dit? Met deze boodschap waarschuwt de politie Amsterdam-Amstelland gebruikers van social media om niet op internet te zetten wanneer en hoe lang ze op vakantie gaan.

Inbrekers kijken niet alleen door het raam, of iemand thuis is. Internet is een dankbare informatiebron om te kijken wie er met vakantie is. De komende weken staan op een aantal websites banners om mensen hiervan bewust te maken.

Inbrekers lezen met u mee

In één klap alle vrienden en familieleden laten weten, dat u de komende twee weken vakantie viert. Even een berichtje op Facebook, Hyves, Twitter, uw weblog en iedereen is ingelicht. Anno 2011 delen veel mensen graag via social media hun doen en laten met de buitenwereld. Op internet wanen zij zich onzichtbaar en hebben zij het idee dat alleen mensen die zij kennen, hun berichten lezen.

Helaas kunnen ook internetgebruikers met minder goede bedoelingen uw status op internet bekijken. Wanneer zij bijvoorbeeld zien dat u voor twee weken op vakantie gaat, kunnen zij in sommige gevallen met een paar klikken achterhalen waar u precies woont. Kort daarna slaan zij hun slag in uw woning en stelen zij kostbare sieraden.

Deel dus niet via internet wanneer u op vakantie gaat. Houd ook de pagina’s van uw kinderen in de gaten. Delen zij wanneer jullie op vakantie gaan? Voorkom dat u slachtoffer wordt van inbraak.

Meer tips voorkomen woninginbraak

Wat u zelf verder kunt doen om woninginbraak te voorkomen vindt u op http://www.politieaa.nl/woninginbraakAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.