Bijgewerkt: 8 december 2023

Incheon en Schiphol gaan samenwerken in e-freight

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
15-03-2011

Amsterdam Airport Schiphol en het Koreaanse Incheon International Airport hebben een memorandum van overeenstemming (MoU) ondertekend, waarin de twee topspelers in de internationale luchtvrachtsector aangeven te gaan samenwerken bij de bevordering van "e-freight" (papierloos luchtvrachtvervoer) ter bevordering van de onderlinge luchtvrachtverwerking.

Conform het MoU moeten beide luchthavens de opstelling van overeenkomsten bevorderen voor het gebruik van e-freight tussen de lokale partijen in hun toeleveringsketen. Het MoU voorziet tevens in de uitwisseling van kennis en expertise op het gebied van e-freight tussen de twee hubs, en maakt de weg vrij voor onderzoek en ontwikkeling m.b.t. projecten ter verdere bevordering van het gebruik van e-freight tussen, en vanaf, Schiphol en Incheon.

Young-Geun Lee, Executive Vice President heeft het MoU voor Incheon ondertekend en Enno Osinga, Senior Vice President Cargo heeft dit namens Amsterdam Airport Schiphol gedaan. De ondertekeningsceremonie vond plaats op het IATA World Cargo Symposium te Istanbul, in aanwezigheid van een groot aantal senior executives van 's werelds grootste luchtvaartmaatschappijen en vrachtverladers.

Incheon  Amstelveen
(Foto Wikipedia - 2011)

Hypermodern architectuur op de Incheon International Airport in Zuid-Korea


Net als Schiphol, dat een van de hubs van het Skyteam Alliance lid Air France KLM is, is Incheon Airport, als thuisbasis van Korean Airlines, ook een Skyteam hub. Bij deze handelscorridor is een aantal grote expediteurs betrokken, zoals de Koreaanse elektronicagigant Samsung Electronics, en het in Nederland gevestigde ASML (fabrikant van systemen voor de halfgeleiderindustrie), medeoprichter van het project e-freight@NL.

Saskia van Pelt, Director Business Development Cargo bij Schiphol en verantwoordelijk voor de e-freight activiteiten van de luchthaven vertelt: "Het e-freight initiatief is van vitaal belang en versterkt de luchtvrachtindustrie, verbetert de efficiency en winstgevendheid voor alle partijen in de toeleveringsketen, en levert een aanzienlijke bijdrage aan de inspanningen op het gebied van duurzaamheid in de luchtvaart.

"Onze groeistrategie is geleidelijk op alle routes e-freight in te voeren door op andere continenten partnerschappen aan te gaan met vergelijkbare hubs. De overeenkomst met Incheon Airport is een grote stap voorwaarts in ons streven om een papierloze hub voor luchtvracht en Europa's preferred airport voor luchtvracht te worden.

Young-Geun Lee, Executive Vice President van Incheon International Airport voegt hieraan toe: "We willen onze vrachtdiensten differentiëren door onze klanten snelle en eenvoudige dienstverlening te bieden. Het e-freight project vormt de sleutel tot dit doel, met een gemiddelde bekorting van de leveringstijd van 24 uur, en een vereenvoudigd proces waarbij de gegevens slechts eenmaal te hoeven worden ingevoerd. Dit zorgt ook voor een grotere betrouwbaarheid van de gegevens en een grotere zichtbaarheid van de toeleveringsketen."

"Korea heeft in 2010 uitstekende luchtvrachtprestaties te zien gegeven, en was goed voor 68% van de internationale en binnenlandse e-freight volumes wereldwijd. Maar omdat het een tweezijdig proces is, kunnen we ons doel om onze klanten efficiënte dienstverlening te bieden, niet zelfstandig realiseren. Daarom zijn we zeer verheugd Schiphol als partner te hebben, als toonaangevende luchthaven op dit gebied en als hub voor Europa. Door de efficiency van e-freight tussen deze twee belangrijke hubs in te voeren, verwachten we ook een toename van de vrachtvolumes."

Incheon International Airport?

Incheon International Airport (IIA) (IATA: ICN, ICAO: RKSI) (Koreaans: 인천 국제 공항) is de grootste luchthaven in Zuid-Korea, de belangrijkste luchthaven ten dienste van het hoofdstedelijke gebied van Seoul en een van de grootste en drukste van de wereld.

Sinds 2005, werd het achtereenvolgens beoordeeld als de beste luchthaven ter wereld door de Airports Council International en ontving de volledige 5-sterren ranking door Skytrax, een erkenning alleen gedeeld door de Hong Kong International Airport en Singapore Changi Airport. De luchthaven heeft een golfbaan, een spa, privé slaapkamers, een casino, overdekte tuinen en een museum van de Koreaanse cultuur.


Grotere kaart weergeven Zuid-Korea, Incheon International Airport

Gelegen 70 km ten westen van Seoul, de hoofdstad en grootste stad van Zuid-Korea, Incheon International Airport is de belangrijkste hub voor Korean Air, Asiana Airlines en Polar Air Cargo. De luchthaven dient als een hub voor internationale civiele vervoer door de lucht-en vrachtverkeer in Oost-Azië.

Incheon International Airport is momenteel ook bezig om de achtste drukste luchthaven van Azië te worden in termen van de hoeveelheid passagiers, 's werelds vierde drukste luchthaven in termen van vracht-en goederenvervoer en de elfde drukste luchthaven in termen van internationale reizigers in 2006.

De luchthaven werd geopend voor het bedrijfsleven in het begin van 2001, ter vervanging van de oudere Gimpo International Airport, dat nu dienst doet alleen voor de binnenlandse bestemmingen plus shuttle-vluchten naar Tokio (Haneda), Shanghai (Hongqiao) en Osaka (Kansai).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.