Bijgewerkt: 23 april 2024

Indië herdenking 2010

Nieuws -> Informatief

Bron: Ankie Werner
08-08-2010

Zaterdag 14 augustus 2010 om 19.20 uur vindt de regionale herdenking van gevallenen en slachtoffers in Nederlands-Indië weer plaats bij het Indië monument in het Broersepark (ingang Molenweg) te Amstelveen.

Indie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Kransen bij het Indië monument in het Broersepark in 2009


In bijzijn van onder andere de Commissaris der Koningin, de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, de burgemeesters van Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouderkerk a/d Amstel naast vertegenwoordigers van Indische organisaties, zullen de slachtoffers en nabestaanden op de vooravond van de capitulatie van Japan, stil staan en herdenken dat er 65 jaar geleden een einde kwam aan de Japanse bezetting.

Deze oorlog kenden zowel binnen als buiten de kampen vele slachtoffers. Dit jaar vertelt gastspreekster Eliza Thomson over het lot van een totaal vergeten groep slachtoffers. Ook spreken vertegenwoordigers van de Gemeente Amstelveen, Bond van Wapenbroeders en de voor de jaarlijkse organisatie verantwoordelijke Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands te Amstelveen. Na afloop, ongeveer 20.30 uur is er een bijeenkomst naast het jeu de boules clubhuis.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.