Bijgewerkt: 1 maart 2024

Indiaas bedrijf NIIT Technologies wil Europees hoofdkantoor in Amsterdamse regio

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-10-2008

Een afvaardiging van bestuurders en bedrijven uit de Amsterdam Metropolitan Area die momenteel onder leiding van de wethouders Lodewijk Asscher en Jan-Willem Groot (Amstelveen) in India verblijft, bezocht maandag 13 oktober 2008 het hoofdkantoor van NIIT Technologies in Delhi. Het bedrijf is gevestigd in de Amsterdamse regio en wil in dit gebied haar Europees hoofdkantoor openen.

De bestaande bezetting van 150 werknemers zal de komende tijd minimaal worden verdubbeld. NIIT Technologies, aanbieder van hoogwaardige it-services en -oplossingen voor onder meer ING Bank, telt wereldwijd 5.000 werknemers. De missieleiders grepen het bezoek aan om de specifieke voordelen van de Amsterdam Metropolitan Area onder de aandacht te brengen.

Krediet crisis

Asscher en Groot spraken maandag tevens met een vertegenwoordiging van Indiase opinieleiders over het huidige financiële klimaat in Europa en de effecten daarvan op de aanwas van nieuwe bedrijven uit India binnen de Amsterdam Metropolitan Area. "Men duidt aan dat de krediet crisis in Europa voor sommige IT-bedrijven uit India nadelige gevolgen kan hebben, als hun klantenbestand onvoldoende spreiding vertoont", aldus Asscher. "Niettemin is er sprake van groei van outsourcing van IT-services aan Indiase bedrijven".

De missie verblijft nog tot en met vrijdag in India. Ten einde doelgericht IT-bedrijven te kunnen werven, worden seminars gehouden in Bangalore en Hyderabad. De Amsterdam Metropolitan Area begroet deze maand het tiende bedrijf uit India, iBiltTechnologies. In totaal telt het gebied nu dertig Indiase bedrijven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.