Bijgewerkt: 29 april 2024

Indië Herdenking 2023 in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: St. Indië Herdenking Amstelveen
24-07-2023

Het is 78 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Bij het Indië-monument in het Broersepark in Amstelveen worden op maandag 14 augustus 2023 de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië herdacht.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Het Indi? Monument in het Broersepark in Amstelveen

De herdenking met als thema 'laat iedereen zich welkom voelen' wordt geopend door voorzitter Clemens Bouwens van de Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië. Gevolgd door toespraken van onze burgemeester Tjapko Poppens en luitenant-kolonel J. Verwoerd, algemeen voorzitter Bondsbestuur van de Bond van Wapenbroeders. De Indië-lezing dit jaar wordt gehouden door mevrouw Jacqueline Schäfer . Zij spreekt over haar oom Nono, soldaat infanterie, en het verdriet van omgekomen jonge militairen. Het Indische Onze Vader wordt gezongen door Merel van Geest. De Indië Herdenking begint om 19.15 uur.

Aanmelden. Voor de Indië Herdenking in Amstelveen kan aangemeld worden via het insturen van een antwoordkaart, via e-mail: info@indieherdenkingamstelveen.nl  of telefonisch: 020 647 12 12



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.