Bijgewerkt: 7 september 2024

Indië -herdenking in Amstelveen 2024

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-I
12-08-2024

Het is dit jaar 79 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Bij het Indië-monument in het Broersepark in Amstelveen worden op woensdag 14 augustus 2024, aan de vooravond van de Nationale Herdenking in Den Haag de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië herdacht.

De herdenking wordt geopend om 19 uur 15 door de intreden van de banierwacht van de Bond van Wapenbroeders en door de heer Clemens Bouwens de voorzitter van de organiserende Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië. Gevolgd door toespraken van de heer Herbert Raat, locoburgemeester van de gemeente Amstelveen en Kapt. Marns. b.d. Klaas Orsel, algemeen voorzitter Bondsbestuur van de Bond van Wapenbroeders.



De Indië-lezing dit jaar wordt gehouden door mevrouw Wies Schuitemaker-Spuyman. Zij spreekt over haar jeugd als buitenkampkind in Batavia tijdens de oorlog.

Het Indische Onze Vader wordt gezongen door Salóme Pieris, begeleid op gitaar door haar vader Humphrey Pieris. De Marinierskapel van de Koninklijke Marine zorgt voor de verdere muzikale omlijsting.

In stilte en staand, voorafgegaan door het signaal taptoe, gedenken wij gedurende twee minuten de Gevallenen en Slachtoffers uit deze periode. Aansluitend wordt, begeleid door de mariniers kapel en het 1ste en 6de couplet van het Wilhelmus gezongen

-Uittreden Bondsbanierwacht

-Kranslegging

-Defilé langs het Indië-Monument

-20:30 uur einde herdenkingsbijeenkomst. Na afloop zal er een informeel samenzijn zijn in het Broersepark. Iedereen is welkom om de herdenking bij te wonen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.