Bijgewerkt: 22 februari 2024

Infoavond 'Help, mijn kind wordt 18!'

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
21-09-2017

Van 2 oktober tot en met 8 oktober 2017 vindt de Week van de Opvoeding plaats. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de hele week in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor.

De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Het gaat om het bewust worden en uitspreken van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap die veel ouders hebben. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je?  In heel Nederland kun je workshops, webinars, lezingen of andere activiteiten bezoeken. Dit jaar is het thema ‘buiten de lijntjes’.

Foto Amstelveen
(Bron Week van de opvoeding - 2017)

Het logo van de Week van de opvoeding. Opvoeden gaat niet altijd vanzelf en kan best lastig zijn. Ongeveer een kwart van de ouders maakt zich wel eens zorgen over de opvoeding en de helft hiervan voelt zich regelmatig tekortschieten


Op woensdag 4 oktober 2017 organiseert de Bibliotheek Amstelland samen met MEE Amstel en Zaan een informatiebijeenkomst voor ouders die een kind hebben met een beperking en die bijna volwassen is. Hoe moet het verder met je zoon, of dochter? Wat moet je allemaal regelen, en waar moet je allemaal rekening mee houden?

Tijdens de informatieavond 'Help, mijn kind wordt 18!' vertelt Shirley van Leeuwen van MEE Amstel en Zaan u alles over wat er verandert als uw kind 18 wordt. U krijgt onder andere informatie over wettelijke regelingen, bewindvoering en curatele. Ook is er volop ruimte om vragen te stellen, en om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Wanneer en waar?: woensdag 4 oktober 2017 van 19.30-21.00 uur in Bibliotheek Stadsplein. De toegang is gratis maar wel graag online reserveren via www.debibliotheekamstelland.nl  of in een van de Amstelland Bibliotheken. Het doel van de avond: informatie krijgen over de wettelijke veranderingen, uitleg over bewindvoering en curatele, horen hoe andere ouders dit oppakken, en natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.