Bijgewerkt: 4 december 2021

Infoavond SamenLoop voor Hoop Amstelveen 2013

Nieuws -> Informatief

Bron: SamenLoop voor Hoop Amstelveen
10-02-2013

Op 1 en 2 juni 2013 vindt op het Stadsplein de 3de editie plaats van de SamenLoop voor Hoop Amstelveen. De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette die, op initiatief van KWF Kankerbestrijding, op diverse plaatsen gehouden wordt, onder andere in Amstelveen.

Doel is om hiermee (ex-) kankerpatiënten te steunen en om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker, waardoor in de toekomst hopelijk nog meer levens gered kunnen worden en de perspectieven van ex-kankerpatiënten verbeteren.

Levie Amstelveen
(Foto Luuk Gosewehr - 2013)

John Levie, wethouder Sport tijdens de kick-off van SamenLoop voor Hoop 2013 in P60


Editie 2013 vindt plaats op het Stadsplein, van 1 juni 15.00 uur tot 2 juni 15.00 uur. Gedurende 24 uur zullen teams, in estafettevorm, onafgebroken wandelen op een parcours op het Stadsplein. Een team bestaat uit tien tot maximaal twintig deelnemers die zich door hun omgeving laten sponsoren voor deze loop. 

Er is gedurende 24 uur altijd minstens één teamlid op de baan, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. De SamenLoop voor Hoop (SlvH) is aan de ene kant een serieuze zaak, aan de andere kant is het een supergezellig evenement in een braderieachtige sfeer. Teams hebben  kraampjes tot hun beschikking en er zijn optredens, waardoor het niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor bezoekers een aantrekkelijk evenement is.

Iedereen in Amstelveen, zowel individu als organisatie, kan deelnemen. De betrokkenheid bij de ziekte kanker is groot. Immers, bijna iedereen krijgt helaas ooit in zijn of haar directe omgeving met deze ziekte te maken. Aan de vorige editie van SLvH namen zo’n 26  teams deel. De eerste 9 aanmeldingen van teams voor 2013 zijn binnen. Voor meer informatie en aanmelding: zie www.amstelveen.samenloopvoorhoop.nlHet organisatieteam van SLvH 2013 is nog op zoek naar mensen die willen meehelpen bij de voorbereiding. Nu zijn vooral mensen nodig die ons communicatieteam willen versterken. Heb je hier, professioneel of als vrijwilliger ervaring mee of studeer je communicatie en ben je op zoek naar een leuke, leerzame én zinvolle stage: schrijf je dan nu in!

Maar ook andere vrijwilligers zijn nodig, zowel voorafgaand (bijvoorbeeld: administratie, verspreiding folders, verkoop kaarsenzakken) als  tijdens het evenement (bijvoorbeeld: logistiek, parkeren, amusement).

Op woensdagavond 6 maart 2013 vindt een informatieavond plaats over SLvH. Overweegt u  om mee te lopen of zich  aan te bieden om te helpen met de organisatie? Kom dan vrijblijvend naar onze informatieavond.

Plaats: Ons Tweede Thuis, Bouwerij 92, 1185 XX Amstelveen. Tijd: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Wilt u meer weten maar bent u op 6 maar verhinderd? Stuur een mail naar: info@samenloopvoorhoopamstelveen.nl , o.v.v. uw naam en telefoonnummer.

Eerder vond in P60 al de feestelijke aftrap plaats van de SLvH Amstelveen 2013. Namens de gemeente Amstelveen sprak wethouder John Levie. Hij is een fervent fan van de SLvH. Bij de vorige editie, in 2011, verrichte hij de officiële opening.

Andere sprekers waren Dick Stapper, van KWF Kankerbestrijding en Wim Spruijt, de zeer inspirerende en enthousiaste leider van een van de deelnemende teams in 2011. Het Amstelveens duo Gert meets Oscar luisterde de avond op met een speciaal voor SLvH gecomponeerd lied dat binnenkort ook op cd zal worden uitgebracht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.