Bijgewerkt: 20 juni 2024

Informatieavond over WMO en Welzijn in Elsrijk, Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-12-2015

Donderdag 26 november 2015 organiseerde Stadsdorp Elsrijk in zorgcentrum Nieuw Vredeveld een bijeenkomst om te praten over de wijze, waarop de gemeente Amstelveen in 2015 de nieuwe zorgtaken heeft uitgevoerd en wat er het komende jaar gaat veranderen. Enkele tientallen belangstellenden, waaronder bewoners, professionals van zorginstellingen en raadsleden, gingen met de wethouders Raat en Brandes in gesprek over deze belangrijke onderwerpen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Herbert Raat (VVD) (r) wethouder Zorg en gezondheid in gesprek met Hans Steenvoorden voorzitter van Stadsdorp Elsrijk


Na korte presentaties door de wethouders, Hans Steevoorden (voorzitter Stadsdorp Elsrijk) en Helga Keesom, wijkcoach AanZ-Amstelveen in Elsrijk, was er voor de aanwezigen volop gelegenheid vragen te stellen. De bijeenkomst werd door Elsrijker Michiel Bloem op energieke wijze geleid.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Jeroen Brandes (PvdA) (r) wethouder Welzijn in gesprek met enkele bezoekers van de informatieavond. Naast hem zitten Louisa de Bie-Dudink voorzitter van de Stichting Eco Trust en adviseur Hans de Bie


Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg: “Wederom complimenten aan Stadsdorp Elsrijk voor de uitstekende organisatie. Vorig jaar was er bij veel bewoners nog veel onzekerheid over de zorgtaken die de gemeente moest uitvoeren. In veel media werd complete chaos voorspeld. Ik denk, dat de gemeente Amstelveen het tegendeel bewezen heeft. Het kan natuurlijk altijd beter, maar het is hier redelijk goed gegaan. ”

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Welzijn: “Als gemeente zullen we ons blijven inzetten voor de mensen die zorg nodig hebben, maar zullen we er ook alles aan doen om te voorkomen, dat mensen zorg nodig hebben. En daarom gaan we intensiever samenwerken met bewonersinitiatiefgroepen als Stadsdorp Elsrijk, welzijnsorganisaties en vrijwilligers om de sociale samenhang in de wijken te vergroten.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.