Bijgewerkt: 16 april 2024

Informatieavond over de overgang in het Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: ZHA
03-04-2018

Dinsdag 17 april 2018 om 19.00 uur is er een informatieavond over de overgang in Ziekenhuis Amstelland. Met de titel ‘Is dit wel de overgang?’ zullen gynaecologen Katinka Overmars en Bert Wibbens uitgebreid informatie geven over veranderingen bij de vrouw die te maken kunnen hebben met de overgang. Ook geven zij uitleg over de behandelmogelijkheden en worden de voor- en nadelen hiervan belicht.

Vrouwen komen rond hun 50ste in de overgang. Welke symptomen dit met zich meebrengt en in welke mate, is voor elke vrouw anders. Voor de één is het een periode met flink wat klachten, terwijl de ander er fluitend doorheen gaat. Maar let op, niet alle klachten hebben te maken met de overgang. Daarom geeft cardioloog Galina Ladyjanskaia vertelt over hartklachten bij vrouwen en legt zij uit wanneer je hartkloppingen wél serieus moet nemen. Diëtist Renate de Schaap vertelt over de laatste inzichten over gezonde voeding en het bereiken, dan wel handhaven van een gezond gewicht. U bent welkom op de informatieavond. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen. Aanmelden is fijn en dat kan op www.ziekenhuisamstelland.nl/overzha/evenementen .



De menopauze, ook bekend als climacteric, of overgang is de tijd in het leven van de meeste vrouwen, wanneer de menstruatie permanent ophoudt, en zij niet meer in staat zijn om kinderen te baren. De menopauze treedt typisch op tussen 49 en 52 jaar. Medische professionals definiëren de menopauze vaak als een menopauze die optreedt, wanneer een vrouw een jaar lang geen vaginaal bloedverlies heeft gehad. Het kan ook worden gedefinieerd door een afname van de hormoonproductie door de eierstokken. Bij degenen die een operatie hebben ondergaan om hun baarmoeder te verwijderen, maar nog eierstokken hebben, kan de menopauze worden gezien als te hebben plaatsgevonden op het moment van de operatie of wanneer hun hormoonspiegel is gedaald. Na baarmoederverwijdering treden klachten meestal eerder op, bij een gemiddelde leeftijd van 45 jaar.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.