Bijgewerkt: 25 juni 2024

Informatieavond voordelig aankopen zonnepanelen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-09-2012

Inwoners van Amstelveen kunnen nu voordelig zonnepanelen kopen door mee te doen aan een gezamenlijke groepsaankoop. Hiermee krijgen inwoners het scherpste aanbod. Bovendien wordt alles geregeld, van aanschaf tot en met het plaatsen van zonnepanelen. De organisator van de groepsaankoop en de gemeente Amstelveen organiseren hierover op dinsdag 18 september 2012 een informatieavond.

Alle huis(en dak)- eigenaren in Amstelveen kunnen zich tot 23 september 2012 gratis en vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop. De vraag naar zonnepanelen wordt gebundeld en aangeboden in een veiling. Zo wordt het aanschaffen van zonnepanelen financieel aantrekkelijk. En sinds 2 juli biedt de rijksoverheid 15% subsidie op de aanschaf.

Twijfelt u, of u mee wilt doen aan de groepsaankoop van de zonnepanelen? Bent u zich aan het oriënteren? Kom dan dinsdag 18 september naar de informatieavond in de Bibliotheek Amstelveen, Stadsplein 102. De avond begint om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur inloop.

Zonnepanelen worden steeds populairder. Naast het financiële voordeel, speelt ook het milieu een belangrijke rol. Op dit moment organiseren 23 gemeenten in Noord-Holland, waaronder Amstelveen, een groepsaankoop voor zonnepanelen met als belangrijk doel de vermindering van CO2-uitstoot in Noord-Holland.

Zonne-energie raakt niet op. Het is een duurzame energiebron. Bovendien zorgt het voor een verminderde CO2-uitstoot. CO2, ook wel kooldioxide genoemd, draagt bij aan de opwarming van de aarde. Dat is een bedreiging voor ons klimaat en de bijhorende ecosystemen. Door meer gebruik te maken van zonne-energie verminderen we de CO2-uitstoot.

Een zonnepaneel produceert in 4 jaar net zoveel energie als nodig is voor de productie van het paneel. Vanaf het 5e jaar wordt er dan energie geproduceerd zonder CO2-uitstoot. Met een verwachte levensduur van 25 jaar, kan dat per paneel van 250 Wattpiek oplopen tot een besparing van meer dan 3000 kg CO2. Als alle 8000 deelnemers van SamenZonneEnergie het aanbod van gemiddeld 9 panelen accepteren, dan bespaart Noord-Holland de komende 25 jaar minstens 221 miljoen kg aan CO2-uitstoot!

De deelnemende gemeenten in Noord-Holland zijn zich bewust van de voordelen van zonne-energie. Door middel van de groepsaankoop zonnepanelen, SamenZonneEnergie, willen ze bijdragen aan een groener milieu. Gratis en vrijblijvend inschrijven kan tot en met 23 september via Www.SamenZonneEnergie.nl. Vanaf 8 oktober 2012 ontvangen alle deelnemers een vrijblijvend aanbod.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.