Bijgewerkt: 26 september 2021

Informatiemarkt over de nieuwe N201

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
17-02-2010

Op donderdag 4 maart 2010 organiseert de provincie Noord-Holland een informatiemarkt over de vernieuwing van de provinciale weg N201 door de Haarlemmermeer.

Hier is gedetailleerde informatie te zien over de deelprojecten die in 2010 starten. De informatiemarkt is van 18.30 uur tot 20.30 uur op het Ketenpark Aansluitingen A4 aan de Rijnlanderweg in Hoofddorp.

N201 Amstelveen
(Bron Provincie Noord-Holland - 2010)

Het nieuwe N201+ tracé


De omlegging van de N201 in het gebied tussen de A4, de A9 en Amstelhoek omvat in totaal zeven deelprojecten. Twee daarvan zijn al in uitvoering. In 2010 gaan de overige vijf in uitvoering:

• Aansluitingen A4

• Fokkerweg 2x2

• Omlegging Amstelhoek

• Aansluiting A9

• Omlegging Schiphol-Rijk

Meer informatie over de N201+ en de deelprojecten is beschikbaar op internet. Gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Holland, Elisabeth Post, geeft op 4 maart ’s middags het officiële startsein voor de projecten die dit jaar het eerst starten: ‘Aansluitingen A4’ en ‘Fokkerweg 2x2’.

Aansluitingen A4

De nieuwe noordelijke aansluiting van de nieuwe N201 op de A4 ligt iets ten zuiden van de huidige aansluiting A4 – Kruisweg N201 (“De Hoek”). Verkeer vanuit Den Haag of Amsterdam (A4) kan straks gebruik maken van deze aansluiting om naar Hoofddorp, Heemstede, Haarlem, Aalsmeer, Rijsenhout, Schiphol-Rijk en de toekomstige bedrijventerreinen te gaan en vice versa.

De nieuwe zuidelijke aansluiting komt circa 700 meter ten noorden van de huidige Bennebroekerweg, tussen het bestaande viaduct over de A4 en de Geniedijk. Deze aansluiting is bestemd voor verkeer van en naar Nieuw-Vennep, Hoofddorp-zuid, Rijsenhout en het nog te ontwikkelen bedrijventerrein A4-zone west.

Beide aansluitingen worden met elkaar verbonden door parallelbanen voor het regionale verkeer. Als de nieuwe aansluitingen in gebruik zijn, vervalt de bestaande aansluiting bij “De Hoek”. De weg is naar verwachting medio 2012 gereed.

Fokkerweg 2x2

De Fokkerweg wordt tussen Oude Meer en het bedrijventerrein Anthony Fokker Business Park verbreed naar twee keer twee rijstroken. Er komt een parallelweg ter ontsluiting van de bedrijven aan de oostkant van de Fokkerweg. Deze parallelweg verbetert de veiligheid voor zowel het bestemmingsverkeer als het doorgaande verkeer op de Fokkerweg. Halverwege 2011 is het gehele project klaar.

N201+

De provincie Noord-Holland realiseert de vernieuwing van de N201 in het gebied tussen Hoofddorp en Amstelhoek. In het project wordt samengewerkt met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn. De nieuwe weg verbetert de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied en levert een bijdrage aan het versterken van de economische kracht van de regio.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.