Bijgewerkt: 8 december 2022

Informatieve bijeenkomst in Uilenstede

Nieuws -> Gemeente

Bron: N. Rodrigues Pereira
14-01-2008

Afgelopen woensdag op 9 januari 2008 heeft de PvdA Amstelveen een bijeenkomst georganiseerd voor alle bewoners op Uilenstede, vanwege de nieuwe bouwplannen die woningcorporatie DUWO voor de wijk heeft. De bedoeling was tweeledig: de PvdA wilde de studenten beter voorlichten over de plannen en aan de andere kant weten wat er leeft onder de studenten, hoe ze over deze plannen denken, zodat dit kan worden meegenomen in de algehele overwegingen. Immers, de plannen moeten ook door de raad.

Uilenstede Amstelveen
(N. Rodrigues Pereira - 2008)

De bijeenkomst in Café Uilenstede


Op deze goed bezochte avond werden de plannen gepresenteerd door de projectleidster van de gemeente, Sandra van Mierlo, deed de algemeen directeur van DUWO, Jan Benschop, zijn verhaal en konden de studenten het vragenvuur openen. Zij konden daarbij ook vragen stellen aan de wethouder Wonen, Remco Pols, die aanwezig was en een inleidend woord had gesproken.

Daarna brak het tweede deel van de avond aan, te weten het deel waarbij iedereen zijn mening kwijt kon over de plannen. Naderhand werden er nog vier stellingen voorgelegd om deze mening op specifieke details te vangen. Een definitieve conclusie is nog niet te trekken, maar het is wel aardig om aan te geven wat een aantal gedragen meningen waren die naar buiten kwamen op deze avond.

Uilenstede Amstelveen
(N. Rodrigues Pereira - 2008)

De bijeenkomst in Café Uilenstede


Zo vonden de studenten het parkeerprobleem vrij onbelangrijk en willen ze ook geen groen opgeven voor nieuwe parkeerplaatsen. Daarnaast willen ze graag dat de oudere niet-studenten uit Uilenstede vertrekken en ze zeggen aan te geven weinig behoefte te hebben aan extra vierkante meters woonruimte.

Binnenkort volgt de nota van beantwoording op de inspraak en dan gaat de PvdA fractie naar de raad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.