Bijgewerkt: 23 september 2021

Inloop schaaksimultaan bij boekhandel Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
31-03-2014

Schaakvereniging KLM-Pegasus organiseert samen met Libris Venstra zaterdag 5 april 2014 van 14:00 tot 16:00 uur een inloop schaaksimultaan bij boekhandel Libris Venstra in het Stadshart van Amstelveen. Jong, oud, beginner en gevorderde kunnen vrijblijvend kennis komen maken met de schaaksport en schaakmeester en TV-persoonlijkheid Hans Böhm. Zoals iedere eerste zaterdag van de maand wordt er overigens al vanaf 11 uur 's ochtends geschaakt bij Venstra.

schaak Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

De schaakmeester Hans Böhm (met zonnebril) in het Stadshart van Amstelveen tijdens een simultaan schaaktoernooi in 2008


Iedereen kan gezellig aanschuiven. Naast genoemde kwalificaties is Böhm bovenal schaakliefhebber en promotor van de schaaksport. Hij publiceerde meer dan 20 boeken, over schaken en andere onderwerpen. Hans Böhm schrijft momenteel aan een serie boeken over alle schaakstukken. Inmiddels zijn daarin verschenen de delen: Wij presenteren Het Paard, De Loper, De Pion en De Toren. Vanzelfsprekend zal Hans Böhm gekochte boeken graag voorzien van een handtekening.

Schaakvereniging KLM-Pegasus is al 42 jaar actief in Amstelveen. Oorspronkelijk voor medewerkers van de KLM en aan de luchtvaart verwante bedrijven, tegenwoordig voor een ieder die van schaken en gezelligheid houdt. Iedere dinsdagavond wordt er vanaf 19:45 uur geschaakt in het KLM-Sportcentrum. Voor meer informatie: kijk op www.klm-svpegasus.nl, of e-mail naar timvanmotman@gmail.com.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.