Bijgewerkt: 29 maart 2023

Innovatief sorteersysteem in gebruik genomen bij KLM Cargo

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
27-07-2017

Ruim 2000 items per uur en meer dan 70 bestemmingen tegelijkertijd kunnen worden verwerkt door het nieuwe sorteersysteem, dat KLM Cargo op 13 juli 2017 officieel in gebruik nam. Het systeem werd gebouwd in samenwerking met Lödige Industries en Vanderlande. De innovatieve sorter maakt een snellere afhandeling mogelijk van alle express, post en pharmaceutische zendingen.

Foto Amstelveen
(Foto Paul Ridderhof - 2017)

Het nieuwe sortersysteem van KLM Cargo op Schiphol. KLM Cargo is de vrachtdivisie van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM. De thuisbasis van KLM Cargo is op Amsterdam Schiphol, net als van het moederbedrijf. KLM Cargo vliegt jaarlijks naar meer dan 200 bestemmingen wereldwijd met haar drie Boeing 747-400ERF's


Bertholt Leeftink, directeur - generaal Bedrijfsleven en Innovatie van het ministerie van Economische Zaken en Kajsa Ollongren, wethouder Economie en Luchthaven van Amsterdam openden de officieel samen met Marcel de Nooijer, directeur van KLM Cargo, en Pieter Elbers, CEO van KLM. Air-France en KLM zijn wereldwijd de eerste luchtvaartmaatschappijen die voor de vracht een dergelijk sorteersysteem in gebruik nemen. In Parijs draait een soortgelijk systeem al sinds april 2015 met groot succes. KLM koos voor een zelfde soort systeem, maar maakte vanwege beperkte ruimte de nodige innovatieve aanpassingen.

Foto Amstelveen
(Foto Paul Ridderhof - 2017)

Vlnr.: Marcel de Nooijer directeur van KLM Cargo, Pieter Elbers, CEO van KLM, Kajsa Ollongren (D66) wethouder Economie en Luchthaven van Amsterdam, dr. Bertholt Leeftink, directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie van het ministerie van Economische Zaken met het personeel van het nieuwe sortersysteem


Voor de bouw van een nieuwe pier door Schiphol moet een van de drie vrachtgebouwen van KLM Cargo gedeeltelijk worden afgebroken. De grote uitdaging bij de bouw van de sorter was om de bestaande processen binnen de vracht onder te brengen in 50% van de ruimte. Dit is onder meer gelukt door optimaal gebruik te maken van de hoogte van het bestaande gebouw. De opslagcapaciteit voor containers is verdubbeld, zodat er ruimte is voor groei. KLM is samen met Air France wereldwijd de vijfde vrachtcarrier van de wereld. Per jaar vervoeren KLM en partners 928 Kiloton vracht per jaar. Schiphol is na Frankfurt en Parijs de 3e Europese luchtvracht hub.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.