Bijgewerkt: 4 december 2022

Inschrijven voor lesmateriaal natuur- en milieu 2015-2016

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-05-2015

Maandag 18 mei 2015 startte de inschrijving voor lesmateriaal op het gebied van natuur- en milieueducatie (NME) schooljaar 2015-2016. Leerkrachten van basisscholen en pedagogisch medewerkers van buitenschoolse opvangcentra (BSO) kunnen inschrijven op een aantrekkelijk aanbod aan  lesmaterialen en -kisten, natuurlessen en duurzaamheidsprojecten.

Wethouder Peter Bot (Natuur- en Milieueducatie): “Zorg voor natuur en milieu staat sterk in de belangstelling. Voor een meer duurzame samenleving is bewustzijn en kennis daarover van belang. NME zorgt voor kennis en inzicht in natuur en milieu en kan een basis leggen voor een natuur- en milieubewuste levensstijl. Jong geleerd is oud gedaan”.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Schooltuin Amstelflora in Westwijk


Nieuw lesmateriaal

Dit jaar is het Amstelveense aanbod voor scholen uitgebreid met nieuwe pakketten, zoals leskisten Groene Energie, Dieren van A naar Beter: hoe houden wij bij nieuwbouw rekening met de aanwezige dieren en Natuur is een feest: een kist met informatie over buitenactiviteiten. Er zijn ook duurzaamheidsprojecten ontwikkeld zoals ‘Plek onder de zon’: lessen over de mogelijkheden van zonne-energie en thema-workshops met gastdocenten, bijvoorbeeld over LED-verlichting. Voor de BSO zijn vijf workshops Zwerfafval ontwikkeld met een heuse schoonmaakactie.

Scholen en BSO’s kunnen zich tot en met 12 juni 2015 inschrijven via www.natuurmilieuweb.nl. De door basisscholen en BSO’s gekozen materialen worden gratis afgeleverd en weer opgehaald. Voor bijna iedere inschrijving wordt een reserveringsvergoeding gevraagd. Met deze inkomsten wordt de kwaliteit van de NME-producten op peil gehouden.

Regionale samenwerking

In de regio Amstelland-Meerlanden wordt door de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn op het gebied van milieu en duurzaamheid samengewerkt. Samen staan de gemeenten sterker en samenwerking helpt ook om middelen efficiënt in te zetten. De coördinatie van het NME-aanbod is in handen van NME Amstelveen, onderdeel van de gemeente Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.