Bijgewerkt: 27 februari 2024

Inschrijvingen op het NME aanbod zijn gestart

Nieuws -> Natuur

Bron: Gemeente Amstelveen
21-05-2010

De inschrijving voor het aanbod van natuur- en milieueducatie (NME) voor het schooljaar 2010-2011 is gestart. Leerkrachten van de Amstelveense basisscholen kunnen inschrijven op een aantrekkelijk aanbod van leskisten, lessen en projecten. Doel van NME is bewoners, vooral jongeren, bewust te maken van de natuur. Dit draagt bij aan een meer verantwoord handelen.

Akkerbloem  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Maïsveld op het terrein van het schooltuincomplex 'De Akkerbloem'


Ook dit jaar biedt NME naast bestaand aanbod ook nieuw aanbod. Zoals twee nieuwe leskisten over egels, drie vernieuwde keuzekisten met als titels Tweedehands, Drinkwater en Spijkerbroek en de Noord Hollandse Waterweek in maart 2011. Ook het thema Energie krijgt extra aandacht met een nieuwe leskist en aansluitende les “Energie, natuurlijk duurzaam!” en in februari 2011 de tentoonstelling “Mezenlaan 7”. Deze tentoonstelling is ook door het brede publiek te bezoeken.

Scholen kunnen zich inschrijven van 31 mei tot en met 18 juni 2010 via www.natuurmilieuweb.nl. Bij gebruik van een leskist brengt en haalt de gemeente deze bij de school. Voor iedere inschrijving is een reserveringsvergoeding vereist. Met dit geld houdt NME het regionale aanbod op een hoog peil.

Amstelland gemeenten werken samen op het gebied van milieu, dit zorgt voor een efficiënte inzet van middelen. Coördinatie van het NME-aanbod is in handen van NME Amstelveen, onderdeel van gemeente Amstelveen.

De schooltuinen van Amstelveen

'Bankrasflora' in de wijk Bankras aan de Jeanne d'Arclaan 6. Er is een lesruimte met berging, waar rond de 400 tuintjes beschikbaar zijn.

'De Akkerbloem' aan Langs de Akker 1. Er is een gebouw met een leslokaal, berging en 200 tuintjes.

'Middenhoven', in het wijkpark aan de Grote Beer. Er is een gebouw met een leslokaal, berging en ruim 200 tuintjes.

'Amstelflora' aan de hoek Marshallsingel en Legmeerdijk. Er is een gebouw met leslokaal en berging en ongeveer 260 tuintjes.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.