Bijgewerkt: 26 mei 2024

Inspectie Justitie en Veiligheid start onderzoek verloop brandbestrijding bij St. Urbanuskerk

Nieuws -> Informatief

Bron: Inspectie Justitie en Veiligheid
24-09-2018

De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat onderzoeken hoe de bestrijding van de zeer grote brand in de Amstelveense St. Urbanuskerk is verlopen. Zij maakt nu een plan van aanpak, waarin zij de onderzoeksvragen zal formuleren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De brandweer werd op zaterdag 15 september 2018 om 19 uur opgeroepen om met spoed naar Noorddammerlaan 126 in Amstelveen rijden voor een zeer grote brand in de St. Urbanuskerk


Het onderzoek zal zich specifiek richten op de bluswatervoorziening. Omdat hierover vragen zijn gerezen, hebben de gemeente Amstelveen en de brandweer Amsterdam-Amstelland de Inspectie verzocht onderzoek te doen. Bij de brand op 15 september 2018 brandde een groot deel van de kerk af.  

De Inspectie Justitie en Veiligheid (Inspectie JenV) bestaat sinds januari 2012. Ze is ontstaan uit een samenvoeging van de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid (IOOV) en de Inspectie voor de Sanctietoepassing (ISt). Per januari 2014 zijn de taken van de Commissie Integraal Toezicht Terugkeer bij de Inspectie JenV ondergebracht. In de loop van het jaar is het toezicht van de Inspectie JenV verbreed naar de gehele vreemdelingenketen. Vanaf januari 2015 heeft de Inspectie er taken bijgekregen vanuit de Jeugdwet. Hiermee houdt de Inspectie toezicht op het brede domein van justitie en veiligheid, variërend van politie tot sanctietoepassing, jeugd, nationale veiligheid en migratie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.