Bijgewerkt: 1 augustus 2021

Inspiratiebijeenkomsten 'Meer dan genoeg'

Nieuws -> Kerk

Bron: Kok Klever
01-01-2012

Het zijn roerige tijden in onze wereld. Economie en euro wankelen. Als gewone burgers lijken we bij dit alles aan de zijlijn te staan. Behalve enkele actievoerders in tentenkampjes in binnen- en buitenland. Toch zijn er meer mogelijkheden:

De Franciscaanse Beweging organiseert inspiratiebijeenkomsten om op een positieve en actieve wijze met dit alles om te gaan. Gevoed vanuit het eenvoudige en vredelievende gedachtengoed van Franciscus van Assisi. U bent hierbij van harte welkom!

franciscanen Amstelveen
(Bron Franciscanen - 2012)

Het logo van de Franciscaanse Beweging


De bijeenkomsten vinden plaats op zaterdag van 10.30 tot 13.30 uur in de Amsterdamse gastvrije behuizing van La Verna op de Derkinderenstraat 82, metrohalte Postjesweg, of bus 64.  Data: 14 januari, 17 maart en 12 mei 2012.

We beginnen steeds met koffie/thee. Daarna een eenvoudige bezinning rond het thema en een kort viering moment. Om half één delen we de zelf meegebrachte lunch. De eerste keer, in januari, zal het gaan rond het thema ‘omgaan met bezit’.  In maart en mei komen ‘arbeid’ en ‘geld’ aan de orde. Opgave via franciscaansamsterdam@kpnmail.nl  of  075-7723698.

Minderbroeders Franciscanen?

De Nederlandse franciscanen maken deel uit van een wereldwijde broederschap binnen de Rooms-Katholieke Kerk, gesticht door Franciscus van Assisi (1182-1226). De officiële naam is ‘Orde van de Minderbroeders’. Franciscus koos hiervoor vanwege het ideaal om als broeders van de armen, de ‘minderen’, bezitloos te leven en er helemaal te zijn voor God en behoeftige medemensen. De aanduiding ‘minderbroeders franciscanen’ wordt gebruikt om deze mannelijke religieuzen te onderscheiden van andere minderbroederordes.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.