Bijgewerkt: 5 maart 2024

Inspirerende bijenkomsten voor werkzoekenden in Bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
07-01-2019

Het vinden van een baan is voor starters en mensen met weinig ervaring in solliciteren vaak een hele uitdaging. De Broekriem is een vrijwilligersorganisatie opgericht voor en door collega baanzoekers. Het doel is samen met elkaar te kijken naar waar je tegenaan loopt bij het zoeken naar een baan en hoe je hier sneller succesvol in wordt.

In samenwerking met de Bibliotheek Amstelland organiseert De Broekriem maandelijks bijeenkomsten voor werkzoekenden. Tijdens elke bijeenkomst staat er een onderwerp centraal waarmee je bijvoorbeeld je sollicitatie vaardigheden kunt verbeteren of je positionering op social media kunt versterken. Daarbij geven de bijeenkomsten je de kans om je netwerk flink uit te breiden en om de ervaringen van anderen te bespreken. Zoek jij wel op de goede manier? Ben je eigenlijk wel aan het zoeken in de richting die het beste bij je past? Dit zijn vragen waarover je met elkaar in gesprek gaat en die jou kunnen helpen bij het zetten van de volgende stap in jouw carrière.

Foto Amstelveen
(Bron foto De Broekriem - 2018)

Een bijeenkomst van De Broekriem


Op de website van de Bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl kun je maandelijks zien welk onderwerp er centraal staat. Op 16 januari 2019 is dit bijvoorbeeld ‘De elevator pitch’. Met direct bruikbare tips leer jij hoe je jezelf in een paar seconden aantrekkelijk kunt neerzetten voor een werkgever. Op 13 februari 2019 wordt jouw CV onder de loep genomen. Een paar simpele aanpassingen zijn soms al genoeg om je te onderscheiden van jouw concurrentie. De toegang tot de bijeenkomsten is gratis en je weet nooit welke interessante netwerkmogelijkheden je tegen het lijf loopt.

Maandelijkse bijeenkomst: De Broekriem, woensdag 16 januari 2019, van 10:30 tot 12:30 uur en woensdag 13 februari van 10:30 tot 12:30 uur in Bibliotheek Stadsplein Amstelveen. Deelname is gratis en aanmelden kan online via www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.