Bijgewerkt: 27 september 2024

Integraal Kindcentrum Landtong is geopend in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-09-2024

Op 23 september 2024 kregen basisscholen de Akker en de Horizon uit handen van Frank Berkhout (D66) wethouder Vastgoed de sleutel van hun nieuwe school in het Integraal Kindcentrum (IKC) Landtong. Naast de twee basisscholen, gaan kinderopvangorganisatie Kinderrijk, Amstelveen Sport en tafeltennisvereniging Amstelveen het nieuwe gebouw gebruiken na de herfstvakantie.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

De sleuteloverdracht en ondertekening van de contracten van IKC Landtong. Vlnr.: Maarten Wilschut afdelingshoofd Projecten en Advies van de gemeente Amstelveen, Margreet Hellemons voorzitter van de Raad van Bestuur van stichting KinderRijk, Loes Buis directeur stafbureau van Onderwijsgroep Amstelland, Arjan van Hell voorzitter van Raad van bestuur bij Educatis, Frank Berkhout wethouder Vastgoed en Heleen van Ketwich directeur van AmstelveenSport

Modern duurzaam gebouw. Het IKC Landtong is een duurzaam aardgasvrij pand met zonnepanelen op het dak en energiezuinige letverlichting. Het gebouw heeft een modern ventilatiesysteem dat de lucht van buiten eerst zuivert en vervolgens verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter. Niet alles in het gebouw is nieuw.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

De nieuwbouw betreft de bouw van een scholencomplex Integraal Kindcentrum Landtong met kinderopvang en een gymzaal. De nieuwbouw van het gebouw bedraagt in totaal circa 3.750m² in 2 bouwlagen

Zo worden een aantal goede wasbakken uit de oude school van de Horizon opnieuw gebruikt. Ook is het sloophout van de gevel van het raadhuis verwerkt in het interieur. Net als het hout van de bomen, die gekapt zijn voor de bouw van het pand, dat nu dienst doet als garderobekasten.




Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.